Frissen Zalából

2021.06.16. 07:00

Közel 120 alkotás érkezett a Mura zöldje pályázatra

Három kategóriában közel 120 alkotás érkezett arra a gyermekeknek szóló képzőművészeti pályázatra, amelyet a Humán kapacitások fejlesztése a Mura Nemzeti Program nyugati térségében elnevezésű projekt részeként hirdetett meg a dél-zalai község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A zsűri tagjai az alsó tagozatos diákok pályamunkáit értékelik Fotó: Gyuricza Ferenc

A Mura zöldje elnevezésű pályázat célja az volt, hogy a részt vevő gyermekek rajzok vagy bármilyen más technikával készített képzőművészeti alkotások által mutassák be a saját otthonuk közelében található kedvenc kirándulóhelyüket, a környező települések látnivalóiból, természeti értékeiből érdekesnek, izgalmasnak, szépnek tartott tájat, természeti környezetet vagy épületet – tájékoztatta lapunkat Orsós Brigitta Katalin, a projekt szakmai vezetője. A beérkezett alkotásokat hatfős zsűri értékelte, emellett annak lehetőségét is biztosították, hogy a közönség szintén véleményezhesse a műveket.

Az óvodások kategóriájában a zsűri fődíját egy Bánokszentgyörgyről érkezett, a település melletti szőlőhegyet ábrázoló rajz kapta, a közönségdíjat pedig egy, a letenyei Hóvirág Óvodából érkezett kép nyerte el. Ebben a kategóriában 24 kisgyermek pályázott. Az alsó tagozatosok versenyében – amelyre a legtöbb pályamű, összesen 77 alkotás érkezett – a zsűri A Mura szépségei és örömei című, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolából beküldött képet találta a legjobbnak. A kategória közönségdíjasa ugyancsak ebből az intézményből érkezett, a Természetbe zárt világ című rajz a letenyei városi könyvtár környezetét ábrázolja.

A zsűri tagjai az alsó tagozatos diákok pályamunkáit értékelik Fotó: Gyuricza Ferenc

A felső tagozatos diákok közül 15 fő nevezett, ebben a kategóriában a zsűri fődíját a Muraszemenyéről beküldött Szép Mura-part című grafika nyerte el, a közönségdíjat pedig a Zalai-dombság kincsei című, a Hevesi-iskolából beküldött színes ceruzarajz érdemelte ki. A rajzok alkotóinak nevét – mivel kiskorú személyekről van szó – a pályázat kiírója adatvédelmi okok miatt nem hozta nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában