Körkép

2021.06.04. 07:00

A békediktátumra emlékeznek Zalában

A trianoni békediktátum 101. évfordulóján megyeszerte megemlékezéseket tartanak.

AHZS, GYF, HBA, ME

Zalaegerszegen pénteken 16.30-kor lesz a városi megemlékezés a Bajcsy-Zsilinszky téren. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mond beszédet. Andráshidán pénteken 15 órakor Domján István településrészi önkormányzati képviselő emlékezik.

A városi díszteremben pénteken 9 órakor rendezik a Trianon konferencia – Zala megye című tudományos tanácskozást, melyen zalai és határon túli történészek is tartanak előadást az első világháborút lezáró békék Magyarországot, benne Zala megyét sújtó hatásairól.

Zalacsében, a Trianon Emlékparkban pénteken 16.30-kor Harangszó a magyarságért címmel tartanak műsort, beszédet dr. Császár Zoltán, a KDNP Zala megyei választmányának elnöke mond. Ezt szentmise követi, majd Pungor Gábor önálló zenés estje következik. Másnap 16 órától Erdei Csaba polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő szól az egybegyűltekhez.

Ugyanott pénteken 14 órakor a Mi Hazánk tart megemlékezést, Kerékgyártó László megyei elnök mond beszédet.

Nagykanizsán pénteken 17 órakor a Nagy-Magyarország Emlékműnél tartják a megemlékezést. Köszöntőt Balogh László polgármester, ünnepi beszédet Cseresnyés Péter államtitkár mond.

Zalaszentgyörgyön pénteken 18 órakor a Testvértelepülési Parkban fáklyagyújtással emlékeznek, Kovács Dezső polgármester és Buday Mihály festőművész mond beszédet.

Zalalövőn, a Nemzeti Összetartozás Parkjában pénteken 20 órától tart közös megemlékezést az önkormányzat és a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. Köszöntőt Gyarmati Antal polgármester, emlékbeszédet Herczeg Imre alpolgármester mond. Végül a városi íjászparkban gyújtanak őrtüzet.

Zsitkócon pénteken 18.30-kor kezdődik a megemlékezés. A Hetési Barátság Parkban koszorúznak a résztvevők, majd 19 órától a zsitkóci faluotthonnál kulturális műsorral idézik fel a 101 éve történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában