Frissen Zalából

2021.05.18. 09:00

Újra gyermek-istentiszteletet tartottak Hévízen

Fél év szünet után ismét gyermek-istentiszteletet tartottak a város református gyülekezetében.

Péter B. Árpád

Kotora Pál és Erika vezetésével Jézus mennybemenetelét szemléltették a gyerekek

Fotó: PBÁ

Az alkalmakat akkor függesztették fel, amikor az iskolák ősszel bezártak, s most az újranyitásukhoz igazodva hirdették meg a múlt vasárnapi találkozást, amely a templomban kezdődött s a gyülekezeti teremben folytatódott. A téma ezúttal Urunk mennybemenetele volt, amely húsvét után 40 nappal történt. Mindezt kézműveskedéssel is szemléltették a gyermek-hitoktatók.

Kotora Pál és Erika vezetésével Jézus mennybemenetelét szemléltették a gyerekek
Fotó: PBÁ

Kotora Pál és Kotora Erika az áldozócsütörtöki igét próbálta közelebb hozni a fiatalokhoz az imádságot és a bibliai magyarázatot követően.

Egy kék pohár szimbolizálta az eget, amelyre felhőket ragasztottak a részt vevő fiatalok, ráírva, hogy ez az Atya, a Fiú és a Szentlélek lakhelye. Ide egy zsinór segítségével „felszállt” a papírból kivágott, kiszínezett Jézus-alak, úgy, ahogyan a Szentírásban olvasható: „szemük láttára felemelkedett, s felhő takarta el a szemük elől”.

A tanévben még három gyermek-istentiszteletre várják a gyerekeket a hévízi gyülekezeti teremben, majd július 5-én kezdődik a hagyományos hittantáboruk Balatongyörökön, amelyet a református egyház mellett több magánszemély is támogat.

Kotora Pál és Kotora Erika elmondták: a tematika a megszokott, délelőttönként igei alkalmak lesznek kézműves-foglalkozással egybekötve, amelyeken az evangélium megismertetése, a hitbéli igazságok elmélyítése a fő feladat. Ez a tábor elsődleges küldetése, de a fiatalok szórakozásáról is gondoskodnak a szervezők. Délutánonként játékos szabadidős elfoglaltságok szolgálják majd a gyerekek kikapcsolódását strandolással, vitorlázással, meglepetésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában