Frissen Zalából

2021.05.11. 18:00

Újabb szerződésbontás történt Keszthelyen

Újabb beruházás, ezúttal a Kísérleti utcai óvoda kivitelezői szerződését bontotta fel az önkormányzat, közben a Sörház-projektek ügyében a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomoz a város feljelentése alapján.

Péter B. Árpád

Dr. Gábor Hajnalka és Nagy Bálint az önkormányzat belső udvarán adott tájékoztatást a friss fejleményekről

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Nagy Bálint polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, több, jelentős csúszásban lévő projekt mielőbbi befejezésén dolgoznak immár másfél éve, szinte naponta helyszíni szemléket, egyeztetéseket tartva, de az előző ciklusban kiválasztott kivitelező egyik esetben sem képes a sokszor módosított határidőket sem tartani. Éppen ezért – testületi egyetértéssel – most felbontották a Kísérleti utcai óvoda vállalkozói szerződését is, a munkaterület átadás-átvételének nyolc napon belül kell megtörténnie.

Dr. Gábor Hajnalka jegyző a Sörház-projektek kapcsán emlékeztetett, február 5-én csalás és magánokirat-hamisítás miatt feljelentést tett az önkormányzat képviseletében eljáró ügyvédi iroda ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a keszthelyi rendőrkapitányság indította, majd az ügy átkerült a kanizsaihoz, amely hatáskör hiányában áttette azt a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság zalai vizsgálati osztályához. A nyomozóhatóság által kért iratokat a város már megküldte.

Dr. Gábor Hajnalka és Nagy Bálint az önkormányzat belső udvarán adott tájékoztatást a friss fejleményekről Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Dr. Gábor Hajnalka kitért arra is, a Sörház-beruházások kivitelezőjével már szerzőzést bontott az önkormányzat, ám a vállalkozó nem adja át a területet, két kitűzött alkalommal sem jelent meg, éppen ezért a város haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket – az állagmegóvás és a vagyonbiztonság érdekében is.

Nagy Bálint leszögezte: az önkormányzat a jövőben is mindent megtesz ezért, hogy ezek a projektek mielőbb befejeződjenek. Ugyanakkor vizsgálják, hogyan jutott ide a helyzet. Közölte, azok a munkatársak, akik korábban részt vettek a problémás beruházások előkészítésében és munkálataiban, már nem dolgoznak az önkormányzat kötelékében, vagy éppen felmondási idejüket töltik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felelősség alól bárki is mentesülhetne, szögezte le a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában