Frissen Zalából

2021.05.21. 16:00

Új buszt használhat a falugondnok Milejszegen

Csütörtök délután a tavaly felújított faluház előtt adták át a megyeszékhelyhez közeli, 350 fős település új falubuszát, amelyet a Magyar falu program (MFP) keretében nyert el a község.

Arany Horváth Zsuzsa

Egyed Gyula falugondnok, Kovács Márk (mindketten képviselők helyben), Fonnyadt Róbert és Vigh László az új falubusszal Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Ez alkalomból Fonnyadt Róbert, Milejszeg társadalmi megbízatású polgármestere elmondta, a 12,5 millió forintos értéket képviselő, 9 személyes, kerekes szék befogadására is alkalmas jármű a falugondnok feladatait szolgálja, bonyolítja az étkeztetést, a bevásárlásokat, a gyógyszerkiváltásokat, s a háziorvoshoz viszi a gyógyításra szorulókat. A falugondnoki rendszer több éve működik eredményesen, ez a harmadik busz, amelyet Egyed Gyula falugondnok használ.

Egyed Gyula falugondnok, Kovács Márk (mindketten képviselők
helyben), Fonnyadt Róbert és Vigh László az új falubusszal Fotó: KT

A falu vezetője arról is tájékoztatott, a község pályázott útfelújításra, ami a Nagylengyellel összeköttetést biztosító Ady utcát érintené, ezenkívül egyedi szennyvízhálózat épül 176 millió forintos ráfordítással. Milejszeg a Magyar falu program jóvoltából teheti komfortosabbá az itt lakók életét, amihez egy közösségi tér létrehozását is tervezik.

Az átadáson részt vevő Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az idén 250 milliárd forinttal gazdálkodó, 4 évnyi futam­idő után 10 évre emelkedő időkeretű MFP célja, hogy ne hátrány, hanem előny legyen falun élni, a fiatalok megmaradjanak a kistelepüléseken, azokon is, ahol nincsen helyben iskola, óvoda, szolgáltatás, ezért gyógyszerért, élelmiszerért, orvosi ellátásért máshova kell utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában