Frissen Zalából

2021.05.27. 07:00

Több illegális lerakót tüntettek el Nagyrécsén

Az önkormányzat a „Tisztítsuk meg az országot!” című projekt keretén belül közel 15 millió forintot nyert az illegális hulladéklerakók felszámolására és kamerarendszer kiépítésére.

Benedek Bálint

Több illegális lerakót, így a képen láthatót is eltüntették a nyertes pályázat jóvoltából

Fotó: ZH Archívum

A vissza nem térítendő támogatásból összesen 95 köbméter, vagyis 30 tonna építési és 20 tonna egyéb jellegű hulladékot (vegyes és veszélyes) szállítottak el ártalmatlanításra a hulladékkezeléssel foglalkozó cég szakemberei. Az újabb illegális hulladéklerakás megakadályozására kamerákat telepítettek Nagyrécse hét helyszínén. A biztonsági rendszer tartalmaz nagy felbontású (Full HD) kamerákat tartószerkezettel, valamint napelemes energiaellátással, melyet a napokban szereltek fel az oszlopokra.

Több illegális lerakót, így a képen láthatót is eltüntették a nyertes pályázat jóvoltából
Fotó: ZH Archívum

A „Tisztítsuk meg az országot!” projekt célja, hogy az ország egész területén felszámolják az illegális hulladéklerakókat, megakadályozva ezzel a további környezetkárosítást. A nagyrécseieket lehangoló látvány fogadta a hét helyszínen, ahol az emberi nemtörődömség miatt nagy mennyiségű veszélyes hulladékot is felhalmoztak az ismeretlenek. A kamerarendszer folyamatos működése miatt a településen élők remélik, hogy megszűnhet a felelőtlen szemetelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában