Frissen Zalából

2021.05.29. 13:00

Tizenötezer süllő érkezett a kanizsai Csónakázó-tóba

Tizenötezer darab egy hónapos, előnevelt süllőt engedtek a Csónakázó-tó vizébe csütörtökön.

Horváth-Balogh Attila

Szépligeti Ferenc az előnevelt süllőkkel

Fotó: Szakony Attila

Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Miklós Horgászegyesület elnöke, a Magyar Országos Horgász Szövetség helyi megbízottja elmondta: a haltelepítés idén már a harmadik volt.

– Volt már egy csuka- és egy pontytelepítésünk, amit a mostanihoz hasonlóan a területi jegyek értékesítéséből származó bevételből finanszírozott a Mohosz – bocsátotta előre Szépligeti Ferenc. – Ezút­tal a horgászok által nagyon kedvelt süllőből telepítettünk 15 ezer darabot a tóba, melyek Sárbogárdról érkeztek úgynevezett oxigénzsákokban. Ezek az apró halacskák 4-5 év alatt érik el a fogható méretet. Azért szükséges a süllőket ilyen nagy egyedszámban telepíteni, mert számos közülük áldozatul esik más ragadozóhalaknak.

Szépligeti Ferenc az előnevelt süllőkkel

Szépligeti Ferenc hozzátette: az egy hónapos süllők aprócskák, de mivel (keresett faj lévén) többe kerülnek, mint más halfaj példányai, ilyen kis korukban gazdaságos a telepítésük. Arról is szó esett: az év folyamán további haltelepítések várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában