Frissen Zalából

2021.05.30. 14:33

Termelői piacot avattak Zalaszentbalázson (videó)

A település központjában tegnap ünnepélyes keretek között avatták fel a közel 50 millió forintból elkészült 300 négyzetméteres, 27 elárusítóhellyel bíró termelői piacot.

Benedek Bálint

Az ünnepségen a Petőfi-iskola tanulóinak kulturális műsorát követően Hencsei Margit polgármester az elkészült fejlesztés mozzanatait elevenítette fel beszédében. Elmondta: a település központjában régóta beépítetlenül, üresen állt egy terület. Még villany és víz sem volt az ingatlanon, de szerették volna hasznosítani.

Amikor 2017-ben a vidékfejlesztési program keretén belül meghirdették a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése című felhívást, éltek a lehetőséggel, mert úgy látták: a terület ideális helyszíne lehetne egy termelői piacnak. A pályázat nyert, s közel 50 millió forintot fordíthattak a létesítmény felépítésére.

 

- A vírushelyzet miatt az építkezés és a megnyitó időpontja is változott, de végre átadhatjuk a közösségnek a 300 négyzetméteres, 27 elárusítóhellyel bíró impozáns épületet – mondta a polgármester.

- Az árusok és a vásárlók részére vizesblokkok készültek, az adminisztrációs munkák lebonyolítását pedig egy irodahelyiség segíti. A parkolás sem okozhat gondot, hiszen 22 kiépített parkolóhely áll rendelkezésre. Az ingatlan kivételesen jó adottsága, elhelyezkedése sok lehetőséget rejt magában, szeretnénk, ha állandó közösségi térré alakulna a jövőben. Ezután Cseresnyés Péter államtitkár mondott avatóbeszédet. Rámutatott: az elmúlt közel öt évben több mint 130 millió forintból fejlesztett Zalaszentbalázs, egyszóval értékekkel gazdagodott. A legutóbbi eredményes beruházás a termelői piac, amely szebbé teszi a települést, és az őstermelők portékáit kínálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában