Frissen Zalából

2021.05.11. 10:00

Növényekkel szépítik Szijártóháza köztereit

Az önkormányzati képviselő-testület és még néhány lelkes helyi közreműködő munkájának köszönhetően szépült tovább a faluház környéke. Nemrég lassan növő örökzöldeket, nyírfákat és egy japán juharfát ültettek itt.

Korosa Titanilla

Bán Lajos a faluház előtti területen az újonnan ültetett nyírfákkal Fotó: Korosa Titanilla

A környezetszépítő program folytatásaként vágták ki a faluház környékén az elöregedett tujákat, és ültettek a helyükre új növényeket.

Bán Lajos, a mintegy 30 fős hetési falu polgármestere elmondta: az idei feladatok között szerepel, hogy a faluház melletti kiülőhöz lámpákat helyeznek ki, valamint az épület környékét növényekkel csinosítják, és a településhez tartozó Hetés kapujánál is pótolják a kivágott fákat. Most a falu központjába 22 gömbtuját, valamint 6 nyírfát és 1 színes levelű japán juharfát ültettek, utóbbi piros lombjával feldobja a környezetet. A faluházzal szemközti önkormányzati területre kerültek a nyírfák, hogy oda ne lehessen bejárni autóval.

Bán Lajos a faluház előtti területen az újonnan ültetett nyírfákkal
Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester elmondta: ezeket a fajtákat könnyű gondozni, és a tuják nem nőnek magasra, így nem takarják ki a kultúrházat, illetve formára is vágják majd az örökzöldeket.

A hónap elején májusfát is állítottak a településen. A következő hetekben pedig folytatják a falu csinosítását, virágokat ültetnek a közterekre, illetve virágládákba a faluházhoz és a buszmegálló környékére. Ahogy a járványhelyzet megengedi, közösségi szalonnasütést tartanak a falubelieknek, mert hiányoznak a közösségi programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában