Frissen Zalából

2021.05.08. 07:00

Nagykanizsa 588 millió forint kap vissza az államtól

A város 588 millió forint kompenzációt kap az államtól az idei költségvetés egyensúlyba állításához – jelentette be csütörtökön Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki Balogh László polgármesterrel tartott sajtótájékoztatót.

Pásztor András

Cseresnyés Péter és Balogh László Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter felidézte: a kormány a pandémia idején többféleképpen segítette a vállalkozókat, ezek egyike volt az iparűzési adó megfelezése, ami Nagykanizsa esetében azt jelentette, hogy körülbelül 600 millió forint maradhatott a helyi vállalkozásoknál.

– Ez az összeg hiányzott a város kasszájából, ám akkor az volt a legfontosabb, hogy a kis- és középvállalkozások életben tudjanak maradni, adóterheik csökkenjenek – mondta a képviselő, hozzátéve: a kormány már akkor jelezte, hogy az önkormányzatokat kártalanítja később. – A következő lépésben a védekezés költségeire elvont önkormányzati forrásokat száz százalékosan visszatéríti a kormány választókerületem minden településén.

Cseresnyés Péter és Balogh László Fotó: Szakony Attila

Balogh László emlékeztetett: tavaly év végén 820 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat a kormánytól, amit működési célokra lehetett felhasználni. Ezek az összegek jelentősen meghaladják azokat a tételeket, amelyeket a járvány elleni védekezés miatt vontak el a várostól. A polgármester jelezte: a mostani 588 millió forint jelentős részét infrastruktúra fejlesztésére fordítják: utak, járdák újulhatnak meg, parkolók épülhetnek, gyalogátkelők válnak biztonságosabbá.

Cseresnyés Péter üzent a közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciójának is. Mint mondta: a mostani jó alkalom arra, hogy a fizetett aggódók, a mindig csődöt és katasztrófát vizionálók elnézést kérjenek az emberektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában