Frissen Zalából

2021.05.28. 12:40

„Menjen minél kevesebbet” – Új mentőautó állt szolgálatba Keszthelyen

„Menjen minél kevesebbet” – szokatlan kijelentés egy autó átadásakor, de érthető kívánság, ha mentőautóról van szó. Viszont ha betegért, vagy balesethez kell menni, mostantól a legkorszerűbb jármű indulhat el a keszthelyi Mentőállomásról.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint polgármester, dr. Rosta Máté Tivadar régióigazgató-helyettes, Bakos Zsolt Zala megyei műszaki vezető, dr.Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete régióigazgatója, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Vincze Anna Lúcia Zala megyei vezető mentőtiszt az átadáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Két év alatt több mint 200 mentőautót cserél ki és szerel fel eszközökkel az Országos Mentőszolgálat a kormány közel tíz milliárd forintos fejlesztési programja segítségével. Keszthelyre is jutott egy gépjármű, melyet pénteken adtak át. Az eseményen Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjét köszönettel kezdte.

Nagy Bálint polgármester, dr. Rosta Máté Tivadar régióigazgató-helyettes, Bakos Zsolt Zala megyei műszaki vezető, dr.Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete régióigazgatója, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Vincze Anna Lúcia Zala megyei vezető mentőtiszt az átadáson Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- Mindenki büszke a mentősökre és a többi egészségügyi dolgozóra, országosan és helyben is, hogy is ellátták a rájuk háruló nehéz feladatokat. Láttuk, hogy ez megnövekedett terhelést jelentett, de helytállásuk kiemelkedő volt – emelte ki a Manninger Jenő, majd szólt az egészségügyi ellátórendszer és a mentőszolgálat fejlesztési programjáról is. Nagy Bálint polgármester is köszönetét fejezte ki, hogy hivatásukat elkötelezetten végzik a keszthelyi mentőállomás dolgozói.

Nagy Bálint, Manninger Jenő és dr. Csató Gábor adta át a mentőautót
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Nagyon fontos, hogy a szakmai tudás és elhivatottság mellett megfelelő eszközállomány is rendelkezésre álljon -tette hozzá a polgármester, majd a bevezetőben említett óhajjal: a kevés kilométer megtételének és a balesetmentes közlekedés óhajával fejezte be köszöntőjét. dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az országos fejlesztési program részleteiről szólt.. Lapunk érdeklődésére azt is elmondta, hogy a most Keszthelyen szolgálatba állított autóval egy 2019-es járművet cserélnek le.

Manninger Jenő, dr. Csató Gábor, Vincze Anna Lúcia Zala megyei vezető mentőtiszt és Nagy Bálint az átadáson Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- 82 új autót vásárolunk az idei tenderünkben. Ennek fele az ilyen nagy rohamkocsi típusú, másik fele általános mentőautó. Ahogy az autókat frissítjük, eggyel lejjebb léptetjük, így az alap mentőautók is ezekből kerülnek ki- tette hozzá Csapó Gábor. A keszthelyi mentőállomáson négy mentőautó van , átlagéletkoruk öt év alatti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában