Frissen Zalából

2021.05.20. 16:41

Megkezdődött a körforgalom kialakítása a keszthelyi elkerülő úton

Sokak kívánsága válik valóra: körforgalommá alakítják a keszthelyi elkerülő úton azt a négyes kereszteződést, ahol sok baleset történt az út elkészülte óta.

Keszey Ágnes

Őszre már körforgalom lesz a mostani kereszteződés helyén - a részletekről Nagy Bálint, Manninger Jenő és Kiss Boglárka szólt Fotó: A szerző

Már megkezdődött a 71-es főút Rezi úti csomópontjának átépítése: a jelenlegi kereszteződésben körforgalmat alakítanak ki. A beruházás részleteiről szóló, csütörtöki sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: régi terv vált valóra ezzel.

Őszre már körforgalom lesz a mostani kereszteződés helyén – a részletekről Nagy Bálint, Manninger Jenő és Kiss Boglárka szólt Fotó: A szerző

-Régóta harcolunk azért, hogy ez a csomópont megépüljön. Eljutottunk oda, hogy 2018-ban a kormányzat forrás biztosított rá. A múlt év során megtörtént a tervezés és az engedélyezés is – ismertette az előzményeket a képviselő. Hozzátette, hogy az itt áthaladó forgalom nagysága indokolja a körforgalom kialakítását. Nagy Bálint polgármester kifejtette: a most megindult munka nem csak Keszthely, hanem a térség számára is fontos és jelentős fejlesztés.

Megkezdődött a kivitelezés Fotó: A szerző

-Tudjuk, hogy ebben a kereszteződésben különösen Cserszegtomaj és Rezi irányából nagy számban érkeznek Keszthelyre munkavégzés céljából reggel, majd kora este visszafele. Ezzel a fejlesztéssel biztonságosabbá tud válni a közlekedés- hangsúlyozta Nagy Bálint. Hozzátette: sokak által kér és várt fejlesztés valósult meg.

Fotó: A szerző

Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője ismertette a részleteket. Közel 600 méternyi útszakaszt érint az átalakítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában