Frissen Zalából

2021.05.20. 07:00

Lufikból font rózsafüzér szállt fel a zalaegerszegi templomkertből

A Szűzanyához imádkoztak és lufikból egybefont rózsafüzért engedtek a fellegekbe kedden az esti szentmise után a Jézus Szíve ferences plébánián.

Varga Lívia

A rózsafüzér elindul égi útjára Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az esemény előtt röviddel sötét felhők gyülekeztek az égen, sőt: az eső is eleredt, a látvány komoly vihart ígért. Ám mire a hívek kiértek a templomból a Mindszenty-kertbe, kisütött a nap. Szent II. János Pál pápa születése napján Máriát jöttek köszönteni, hiszen május a Szűzanya hónapja, s közeleg a medjugorjei jelenések (1981. június 24.) negyvenedik évfordulója is. Ez hívta életre a kedves ünnepséget, mondta Kovács Erzsébet, a plébánia karitászcsoportjának vezetője, a lélekemelő program ötletgazdája.

A hívek Ocsovai Grácián plébános vezetésével elimádkozták a medjugorjei rózsafüzért, majd az atya gitárkíséretében felcsendült a bosznia-hercegovinai kisvárosban gyakorta énekelt Ave Maria, gratia plena című ének. Az est csúcspontjaként, miként a fohász, magasba emelkedett a rózsafüzér, és nagyon lassan tűnt el a láthatáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában