Frissen Zalából

2021.05.05. 13:32

Lezárult a húsvéti tojásaukció Zalaegerszegen

A húsvéti művészeti tojásaukció bevételéből 1 millió 50 ezer forinttal támogatják a landorhegyi gyermekotthont. A jótékonysági program zárásaként szerdán a hangversenyteremben sajtótájékoztatót tartottak.

Szabó Judit

A sajtótájékoztató résztvevői: Bali Zoltán, Tóth László, Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, Vigh László, Tóth Tamás Gábor, Balaicz Zoltán, Velkey Péter, Flaisz Gergő és Müller Imre

Fotó: Katona Tibor

Húsvét előtt a városban helyi művészek által készített óriástojások jelentek meg, amelyekre egy aukció során licitálni lehetett. A bevétel egy részét jótékonysági célra fordították. A Keresztury VMK és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem programját lezárt sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő áldásnak nevezte azokat a kezdeményezéseket, amelyek gyermekek támogatását szolgálják, Balaicz Zoltán polgármester pedig bejelentette, hogy az aukció bevételéből 1 millió 50 ezer forinttal segítik a landorhegyi gyermekotthont.

A sajtótájékoztató résztvevői: Bali Zoltán, Tóth László, Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, Vigh László, Tóth Tamás Gábor, Balaicz Zoltán, Velkey Péter, Flaisz Gergő és Müller Imre
Fotó: Katona Tibor

Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető megköszönte Müller Imrének, a hangversenyterem művészeti tanácsadójának az ötletet, a Keresztury VMK-nak és a hangversenyteremnek a megvalósítást, a művészeknek az alkotásokat, s köszönetet mondott a vásárlóknak, támogatóknak. A kezdeményezés sikeréről beszélt Flaisz Gergő, a VMK igazgatója, Müller Imre pedig elmondta: a jövőben amatőr alkotókat és a testvérvárosok művészeit is bevonnák a húsvéti aukcióba.

A gyermekotthon több korosztálynak megfelelő hintákat szerez be a pénzből, ismertette Tóth Tamás Gábor, a Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője, aki elhozta a gyerekek bekeretezett alkotásait, melyeket a művészeknek: Bánfalvi Ritának, Müller Roxánának, Kiss Ágnes Katinkának, Horváth Ottónak, Nagy Kálmánnak, Nemes Lászlónak, Szabolcs Péternek, valamint a szervezőknek készítettek köszönetképpen.

Végül Bali Zoltán a Zalaegerszeg Barátai Egyesület elnökeként és nevében átadta a gyermekotthon vezetőjének a lakóknak szánt, összesen 150 ezer forint értékű ajándékcsomagokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában