Frissen Zalából

2021.05.26. 07:00

Kőrisfákat ültettek Csörnyeföldön

Az országos Településfásítási Program keretében kedden 25 keskenylevelű kőrisfát ültettek el Csörnyeföld központjában. A munkálatokban az önkormányzati dolgozók és a muraszemenyei iskola felső tagozatos diákjai mellett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója is részt vettek.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter (balról), Hóbor-Sztrahia Krisztina és Rosta Gyula ültette el az egyik kőrist

Fotó: Gyuricza Ferenc

A fákat egy tavalyi pályázati program keretében kapta a település önkormányzata. Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta: a 2020 őszén kivágott, terebélyesre nőtt, veszélyessé vált fák pótlására igényelték a kőriseket, amiket rendezett módon, a környező építményekre figyelve ültettek el a templom környékén és a Liget utcában. Hozzátette: az önkormányzat minden tőle telhetőt elkövet a településkép javítása, a faluközpont szépítése érdekében, s hogy ebben jó úton járnak, azt nemcsak a helyi lakosoktól, hanem a környező településeken élőktől kapott visszajelzések is alátámasztják.

Rosta Gyula úgy fogalmazott: az országos Településfásítási Program a fák és az erdők szeretetéről, a környezet- és klímavédelemről szól, valamint annak szándékát is kifejezi, hogy egészségesebb, lakhatóbb környezetre vágyunk. Ebből a folyamatból a Zalaerdő Zrt. is kiveszi a maga részét, hiszen csak idén tíz hektárnyi területen végeznek erdőtelepítést. Cseresnyés Péter ugyancsak az élhetőbb környezet fontosságát hangsúlyozta, vagyis hogy a folyamatosan zajló intézményi felújítások, infrastrukturális fejlesztések mellett szükség van olyan zöldberuházásokra, a természetes környezet megújítására, ami még vonzóbbá, lakhatóbbá teszi a vidéki településeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában