Koronavírus Zalában

2021.05.01. 06:50

Készül a nyitásra a zalaegerszegi Tourinform iroda

Új lehetőségek nyíltak meg szombattól, amikor elérte az ország a 4 millió beoltottat. A Tourinform irodák is arra készülnek, hogy sokan fognak érdeklődni a kikapcsolódási lehetőségek iránt.

Jóna István

Köcse Henriett marketing referens éppen érdeklődővel, mellette Tódor Tamás marketing referens, Egyed Anett turisztikai referens és Tuboly Andrea

Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhelyi Tourinform iroda a közelmúltban kapott új köntöst, így modern környezet várja az érdeklődőket. Tuboly Andrea irodavezető és csapata felkészülten várja a turistákat.

- Irodánk április 8-án újra megnyithatta személyes ügyfélszolgálatátát a turisták és a betérő vendégek előtt. Már ekkor azt tapasztaltuk, hogy van egy fokozódó érdeklődés a szabadtéri lehetőségek, a környezetben való kirándulások iránt. Az első időszakban elsősorban a túraútvonalaink, látnivalóink, turistaösvényeink és egyéb szabadtéri kínálat iránt érdeklődtek. Tapasztalataink szerint a vendégek egyre egészségtudatosabbak, sokan keresik azokat a lehetőségeket, ahol biztonságban, egymástól távolságot tartva, túlzsúfolt helyeket elkerülve találhatják meg kikapcsolódásukat. Zalaegerszeg ilyen szempontból nagyon kedvező helyzetben van, mivel viszonylag széles a kínálatunk. A turisták mellett a helyi lakosoknak is lehetőségeket szeretnénk kínálni, hogy ismerjék meg ők is a szűkebb, illetve tágabb környékünket, annak szépségét- fogalmazott az irodavezető.

Köcse Henriett marketing referens éppen érdeklődővel, mellette Tódor Tamás marketing referens, Egyed Anett turisztikai referens és Tuboly Andrea
Fotó: Pezzetta Umberto

A Tourinform iroda folyamatosan gyűjti a partnereitől az újranyitással kapcsolatos információkat. Első körben a helyi vendéglátó egységeket keresték meg és szinte mindenhol azt a visszajelzést kapták, hogy mindenki úgy alakítja a vállalkozását, hogy a lehető leghamarabb ismét a vendégek rendelkezésére álljanak. A többi szolgáltatóval, turisztikai szereplő képviselőjével is folyamatosan egyeztetnek és a lehetőségekről naprakészen tájékoztatják a közönséget, az aktuális információkat közzéteszik a város turisztikai honlapján is.

Tuboly Andrea érdeklődésünkre elmondta, hogy a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet szerint a Tourinform iroda szolgáltatásainak igénybevétele nincsen oltási igazolványhoz kötve, hanem az ügyfélszolgálat alapterületéhez lett igazítva az ott tartózkodók száma.

Az irodavezető rávilágított arra is, hogy megváltozott az embereknek a természethez való közeledése, méghozzá pozitív irányba: megnőtt az aktív kikapcsolódás iránti igény.

-Folyamatosan figyeljük a turisztikai trendeket és mellette monitorozzuk a hozzánk érkezők igényeit. Nagymértékben átalakult az irodánk vendégköre. Korábban, akik csoportokkal érkeztek és kértek idegenvezetést, most egyénileg is elindulnak.

Idén kifejezetten az ideérkező turisták számára élménysétákat kínálunk majd, négy témában, garantált időpontban, garantált programként, ami azt jelenti, hogy akár két fővel is nagyon szívesen végig sétáljuk a belvárosunkat, és megmutatjuk a turisztikai szempontból érdekes látnivalóinkat.

A pandémia alatt egyre többen ültek kerékpárra és kétkeréken ismerkedtek a zalai tájjal. A Tourinform iroda hosszú távú tervei között szerepel kerékpáros túrák szervezése, amihez túravezetők szakmai segítségét vennék majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában