Frissen Zalából

2021.05.26. 14:00

Június közepén nyit a megújult kemping Lentiben

A tervek szerint június 18-án nyit kit a megújult termálkemping és a panzió a városban.

Korosa Titanilla

Németh Ferenc, a kemping vezetője, Horváth László, Kárpáti Zoltán és Vigh László a bejáráson

Fotó: Korosa Titanilla

A napokban sajtóbejárás ke­retében tekintette meg a kempingben megvalósult fej­lesztéseket Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Horváth László polgármesterrel.

Németh Ferenc, a kemping vezetője, Horváth László, Kárpáti Zoltán és Vigh László a bejáráson
Fotó: Korosa Titanilla

Kárpáti Zoltán, a létesítményt üzemeltető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kemping felújítása az első mérföldkőhöz érkezett, a fejlesztés közel 50 millió forintból valósult meg. A munkák érintették a víziközmű-rendszert, megtörtént az elektromos és a szenny­vízhálózat korszerűsítése, a tűzivíz-hálózat fejlesztése, s a földfelszín fölött kialakították az új közműcsatlakozási pontokat az egyes parcellákhoz. A kempinghez tartozó termálpanzió 15 szobáját is megújították a közlekedési folyosókkal párhuzamosan, míg a régi szauna helyén új mosoda kapott helyet. A panzió recepciója is teljesen megújult.

Horváth László polgármester arról beszélt, hogy keresett ez a turisztikai szolgáltatás a hazai és külföldi vendégek körében egyaránt. A négycsillagos kempingben 128 igényes, jól kiépített parcella várja az érkezőket, akik közvetlen átjárással közelíthetik meg a termálfürdőt.

Vigh László arról is beszélt a sajtóbejáráson, hogy Zala megye a harmadik helyen áll a megyék rangsorában a koronavírus elleni beoltottságot tekintve. A minél nagyobb átoltottság azért fontos, hogy minél előbb nyithasson a gazdaság és a munkaerő is helyben maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában