Frissen Zalából

2021.05.14. 09:00

Jézus mennybemenetelének napját ünnepelték Hévízen

Urunk mennybemenetelének napját ünnepelték az áldozócsütörtöki istentiszteleten a hévízi református gyülekezetben. Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor arra figyelmeztetett: a végidőket éljük, várjuk felkészülten Jézus második eljövetelét és az utolsó ítéletet.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Márta: Hitben, a bűnbocsánat kegyelmében éljünk, hogy elfoglalhassuk helyünket a mennyek országában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A lelkész emlékeztetett: Krisztus feltámadása után negyven napig még itt élt közöttünk, összegyűjtötte a tanítványait és célt adott az életüknek.

– Ezután felemeltetett a mennyek országába az Olajfák hegyéről, ezt pontosan leírja az Ige – folytatta Péntekné Vizkelety Márta. – Ez azt jelenti: hazánk a menny, s Ő azért ment fel, hogy utat mutasson, helyet készítsen nekünk.

Péntekné Vizkelety Márta: Hitben, a bűnbocsánat kegyelmében éljünk, hogy elfoglalhassuk helyünket a mennyek országában Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A lelkész leszögezte, Krisztus arra bátorít minket, hogy a Lélek által vele éljünk, hiszen az üdvözülhet, aki hisz benne, és él azzal a kegyelemmel, amit megszerzett nekünk a Golgotán, továbbá kéri bűnei bocsánatát és törekszik a jóra. Az Úr Jézus azért is ment a mennyek országába, hogy kitöltessen ránk a Szentlélek, és általa az Isten mindenütt jelenvaló legyen, mutatott rá a lelkipásztor, így folytatva: így mindenhol megszólíthatjuk Istent imádságainkban, bárhol vele lehetünk, az Úr Jézus pedig vár bennünket a mennyei hazában.

– Amikor Krisztus felemeltetett, érkezett két angyal a tanítványokhoz, s azt mondta: ahogy láttátok elmenni, úgy tér majd vissza – hangsúlyozta Péntekné Vizkelety Márta. – Most a második adventben élünk, várjuk Jézus visszajövetelét. Hogy ez mikor lesz pontosan, azt csak az Atya tudja, de annyi biztos: azzal kezdődik az utolsó ítélet. Éppen ezért lényeges, hogy felkészülten várjuk azt a napot, amely már a mi életünkben eljöhet. Az utolsó időkben járunk, hiszen Jézus Máté evangéliumának végén ennek jeleit felsorolta: háborúk, természeti katasztrófák és a járványok… Közel tehát a végítélet, amikor az Isten megítél élőket és holtakat, s „új földet és új eget teremt majd, amiben csak igazság lakik”.

Fontos, hogy lélekben felkészülve várjuk Jézus visszajövetelét: hitben, a bűnbocsánat kegyelmében éljünk, hogy elfoglalhassuk helyünket a mennyek országában és vele lehessünk – hívta fel a figyelmet Péntekné Vizkelety Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában