Illyés Gyula Általános Iskola

2021.05.31. 11:00

Furulyás sikerek Hévízen

Újabb szép tanulmányi sikereket értek el online megrendezett zenei versenyeken az Illyés Gyula Általános Iskola tanulói és tanárai.

GI

Vasas Rebeka Eszter és Balogh Viktória Fotó: Góth Imre

– Iskolánk furulyásai az online tanítás nehézségei ellenére április végén két online eseményen vettek részt – tudatta Balázs Árpádné felkészítő tanár. – A Fertődi Regionális Furulyaversenyen, amit 11. alkalommal szerveztek meg, Balogh Viktória és Vasas Rebeka Eszter szóló kategóriában arany minősítést ért el. A II. Otthoni Dallamok Országos Furulyaversenyt Tardon rendezték meg, ahol Vasas Rebeka Eszter első, Balogh Viktória harmadik lett.

Különdíjban részesült Balázs Árpádné, aki elmondta még: a kötelező darabot a gyerekeknek maguknak kellett felvenniük videóra otthon.

Vasas Rebeka Eszter és Balogh
Viktória Fotó: Góth Imre

– A szép eredmények ellenére nagyon várjuk a jelenléti versenyeket. Az élő zene varázsa pótolhatatlan! – tette hozzá a felkészítő tanár.

A tehetséges tanulók is megerősítették: a közönség hiánya elvette azt a plusz­izgalmat, amit az élő fellépés jelent, valamint ami segítséget nyújt a művek bemutatása során.

A versenyeken zongorán közreműködött dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna és Kaiser Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában