Frissen Zalából

2021.05.12. 07:00

Folytatódott a városi környezetvédelmi program Zalaegerszegen, vállalati szerepvállalással

A tervezettnél sokkal nagyobb lendületet kapott a megyeszékhelyi faültetési program. Ez derült ki Balaicz Zoltán polgármester szavaiból, aki az Alsóerdei út melletti zöldterületen beszélt kedden abból az alkalomból, hogy újabb csemeték kerültek a földbe.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán, Balogh Zsolt és Bognár Ákos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint felidézte, 2019 nyarán a Kertvárosban indították a klímavédelmi stratégia jegyében a programot, amelynek céljaként 5 év alatt 5 ezer fa elültetését jelölték meg. A kezdeményezéshez sokan csatlakoztak, köztük tucatnyi vállalkozás, és ezek egyike a Tungsram egerszegi üzeme. Utóbbi hozzájárulásának köszönhetően immár 8562 fával gyarapodott a város, mert ennek része az a tíz kislevelű hársfa, amely az üzemmel szemközti területen a társasházak előtt növekszik.

Balaicz Zoltán, Balogh Zsolt és Bognár Ákos
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán kiemelte, hogy a Tungsramra mindig lehet számítani a közösségi programokban, jótékonysági rendezvényeken, városi akciókban. Az egerszegi üzem igazgatója, Balogh Zsolt utalt rá, hogy az Alsóerdei úti képet meghatározzák a Tungsram területén álló, a kerítését szegélyező fák is, az avatatlan szem előtt szinte elrejtve azt, hogy itt ipari létesítmény működik. A cég társadalmi felelősségvállalása sokrétű, de rövid távú, legyen ez véradás vagy a középiskolások idegen nyelvi oktatása. Ehhez képest a fák ültetése emberöltőnyi időre szól, emelte ki. Ennek jelentőségét talán nem is értékeljük, amíg figyelmünket nem hívják fel rá, mondta, adatokkal alátámasztva, hogy milyen fontosak a fák az életünkben. Egy hektár erdő egy év alatt annyi szén-dioxidot dolgoz fel, amennyit egy belsőégésű motorral hajtott személyautó 40 ezer kilométer alatt bocsát ki, és ennyi fa képes megtermelni 18 ember egész évi oxigénfelhasználását. Szavait követően Bognár Ákos önkormányzati képviselő mondott köszönetet a támogatásért, és szólt a kertvárosi zöldberuházásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában