Frissen Zalából

2021.05.21. 18:00

Decemberre elkészülhet a kézilabda-munkacsarnok Lentiben

Közel 50 százalékos készültségben van a városban épülő kézilabda-munkacsarnok, jelenleg az épület tetőszerkezetének építését végzik. A beruházás költsége mintegy 1,2 milliárd forint. A munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, a tervek szerint decemberre fejezik be az építkezést.

Korosa Titanilla

Vigh László, Horváth László, Gerencsér Gergely a tájékoztatón Fotó: A szerző

A beruházás jelenlegi állapotáról a napokban tartott sajtóbejáráson tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Horváth László Lenti polgármestere és Gerencsér Gergely a beruházó BMSK Zrt. sportberuházási osztályvezetője.

Vigh László, Horváth László, Gerencsér Gergely a tájékoztatón Fotó: A szerző

Elhangzott, hogy az országban az elsők között kezdődött meg és fordult kivitelezési fázisba Lentiben a kormányzati program keretében a kézilabda-munkacsarnok építése. Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben a 23x44 méteres küzdőtér mellett 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel, fogadótérrel. Az akadálymentes létesítmény mellé 48 férőhelyes parkoló épül. Jelenleg az országban további öt helyszínen zajlik hasonló kézilabdacsarnok kivitelezés.

Fotó: A szerző

Vigh László arról beszélt, hogy Lentiben él a magyar női kézilabdázás egyik legnagyobb alakja, a olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Gódorné Nagy Marianna, aki férjével, Gódor Mihállyal, az osztrák válogatottnál másodedzőjével együtt kézilabda utánpótlás-neveléssel foglalkoznak. Mint azt a politikus kiemelte: régi terv volt Lentiben, hogy a helyi kézilabdázás további fejlődéséhez megépüljön egy méltó, megfelelő méretű csarnok, mely központja lehet a helyi kézilabdázóknak, akik így már magasabb osztályba is léphetnének, illetve nemzetközi mérkőzéseknek és más rendezvényeknek is otthont adhat a létesítmény.

Fotó: A szerző

Horváth László városvezetőként és testnevelőként is örömét fejezte ki, hogy a kézilabdacsarnok megvalósul Lentiben. Az állami beruházás keretében épülő létesítményhez a város biztosította a telket és vállalta a közüzemi csatlakozások kiépítését.

-Legjobban a város sportolói örülnek annak, hogy idén elkészül a csarnok, hiszen van öt utánpótlás és egy felnőtt kézilabda csapat is, a játékosoknak szükséges lenne, hogy a kézilabda szabályainak megfelelő létesítményben, megfelelő pályán tudjanak mérkőzéseket játszani, amire sajnos eddig nem volt a városban lehetőség és így a felnőttek nem tudtak magasabb osztályba lépni – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, hogy a kézilabda mellett a város és a környék más teremsportjának igényeit is ki tudja szolgálni a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában