Frissen Zalából

2021.05.19. 12:10

A Balaton élővilágának megóvásáért dolgozik Szári Zsolt

Szári Zsoltot, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját a Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Nagy István agrárminiszter.

Keszey Ágnes

Szári Zsolt és Nagy István a Balaton élővilágával kapcsolatos feladatokról szólt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az erről szóló sajtótájékoztatón Nagy István agrárminiszter közölte, hogy a miniszteri biztos munkája révén hatékonyabb lesz a koordináció és az információcsere a Balaton élővilágának megőrzésén dolgozó intézmények, a térség önkormányzatai és a helyi szervezetek között, egyszerűsödik a Balatont érintő ügyekkel kapcsolatos információáramlás és erősödik a párbeszéd az állami- és a civil szereplők között. A miniszter arról a kutatásról is szólt, melyben a halgazdálkodási cég és Balatoni Limnológiai Kutatóintézet megvizsgálta a horgászat során alkalmazott etetőanyagok szerepét vizeink tápanyagterhelésében. Az eredmény szerint a horgászat jelenleg nem jelent számottevő negatív hatást a Balaton tápanyagforgalmi egyensúlyára.

Szári Zsolt és Nagy István a Balaton élővilágával kapcsolatos feladatokról szólt
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- A munka viszont csak most kezdődik: be kell azonosítani a Balaton és a Kis-Balaton vízgyűjtő területein lévő szennyező forrásokat, meg kell valósítani a meder rekultivációjával kapcsolatos állami feladatokat. Mindezeken túl népszerűsíteni kell a balatoni halak gasztronómiai értékét- emelte ki a miniszteri biztos legfőbb feladatait Nagy István agrárminiszter. Szári Zsolt legfontosabb feladataként azt is említette, hogy a Balaton növekvő látogatottsága mellett kell megőrizni a vízminőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában