Frissen Zalából

2021.04.20. 18:32

Virtuálisan ünnepel a 30 éves Vega Csillagászati Egyesület

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Vega Csillagászati Egyesület. A civilszervezet ebből az alkalomból április 26-án hétfőn 20 órakor közösségi oldalán a már hagyományos Virtuális Csillagászati Klub újabb programjára hívja az érdeklődőket.

Mozsár Eszter

Archív képünkön Bánfalvi Péter, a Vega zalaegerszegi amatőrcsillagász tagja a távirányítós csillagvizsgáló műszere mellett

Fotó: Pezzetta Umberto

Az azóta is aktív amatőr csillagászati szervezet 1991-ben alakult, akkor még Vega Klub néven. Céljuk az volt, hogy újjáélesszék a rendszerváltozás után anyagi válságba jutott ismeretterjesztést. 1999-ben 10 ezer szemlélőnek mutatták be a napfogyatkozást, az évek alatt pedig jelentős szakmai sikereket értek el, fejlesztették eszközparkjukat – a megyeszékhelyen „meteorvadász” kamerájuk és távirányítású csillagvizsgálójuk is üzemel.

Archív képünkön Bánfalvi Péter, a Vega zalaegerszegi amatőrcsillagász tagja a távirányítós csillagvizsgáló műszere mellett Fotó: Pezzetta Umberto

A virtuális klubban Csizmadia Szilárd elnök tart előadást, az egyesület indulásáról, működéséről és további terveiről. Emellett beszélgetőtársaival többek között arra keres választ, miként változott az ismeretterjesztés, hogyan segít ebben a közösségi média, és milyen rendezvényeket kínálnak az érdeklődőknek, csatlakozni vágyóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában