Koronavírus Zalában

2021.04.09. 07:00

Várják a Covid-önkéntesek jelentkezését a nyugat-dunántúli régióban

A nyugat-dunántúli régióból eddig több mint hatvanan jelentkeztek Covid-önkéntesnek.

Horváth-Balogh Attila

Koronavírus llusztráció, 20200129, ut, Markusovszky Kórház Szombathely Doma Éva diplomás ápoló Inflektológia osztály , illusztráció, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Aki segíteni szeretne a koronavírusos betegek ellátásában, az az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján jelentkezhet. Az önkéntes programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közvetlen betegellátásból kiesett orvosok és szakdolgozók pótlására hirdette meg. Akik regisztrálnak, azokat az önkénteseket foglalkoztatni kívánó egészségügyi intézmény értesíti majd.

Várják egészségügyi dolgozók jelentkezését, akiknek felszabadultak a kapacitásaik, de ilyen jellegű tanulmányokat folytatók, vagy más területen tevékenykedő, de egészségügyi végzettséggel rendelkező személyek is jelentkezhetnek. A korhatár 18-49 év.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság kommunikációs osztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy az általuk működtetett Covid-önkéntes felületen eddig 828 fő jelezte segítő szándékát, és közülük 61-en jelölték meg a nyugat–dunántúli régiót az önkéntes tevékenység végzésének helyeként. Ugyanakkor hozzátették, hogy az egészségügyi intézmények közvetlenül is jogosultak szerződéskötésre a náluk jelentkező önkéntesekkel.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában