Frissen Zalából

2021.04.16. 16:00

Tavaszi teljesítménytúrákat tartanak a Göcsejben

Tavaszi szomszédoló elnevezéssel teljesítménytúrát tartanak szombaton a település térségében.

Arany Gábor

A rendezvény célja: ismerkedni Göcsej tájegység természeti értékeivel, illetve felfedezni a szomszédos településeket.

A szervezők három távot – 8, 16, illetve 24 kilométer – jelöltek ki, az érdeklődők ezek közül válogathatnak. A legrövidebbet akár gyerekek is kényelmesen le tudják sétálni, így ez a változat családok számára is vállalható. A 16 kilométer nem gond azoknak, akik rendszeresen járják a vidéket. Az igazán edzett túrázókat pedig 24 kilométerre invitálják.

A túra egyénileg teljesítendő, és menet közben ügyelni kell a járványügyi szabályok betartására. Indulás és regisztráció a Kossuth utca. 60. szám alatt található kultúrház udvarán a pajtában, szabadtéren lesz reggel 7 órától. Visszaérkezni legkésőbb 19 óráig lehet.

A túra útvonalát előre kijelölték, de minden nevező papíralapú térképet is kap. A szervezők kérik, hogy tollat vigyenek magukkal a jelentkezők, és az íráshoz mindenki a saját eszközét használja. A túrázókat meleg teával, harapnivalókkal várják az egyes ellenőrző pontokon, célba érve pedig mindenkit megvendégelnek, emellett oklevelet, ajándékot is átnyújtanak a túrát teljesítőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában