Frissen Zalából

2021.04.28. 14:00

Robotkar, laptopok érkeztek a hévízi gimnáziumba

A robotikával kapcsolatos ismeretek bővítésére nyert pályázatot Hévíz önkormányzata. Ennek keretében érkeztek korszerű eszközök a Bibó-gimnáziumba.

ZH

A képen Kepli József János alpolgármester (j), Nagy Boldizsár igazgató (középen) és az informatikai cég stratégiai igazgatója, Németh Ferenc.

Fotó: hévízi önkormányzat

Hévíz ismét sikeresen szerepelt egy nemzetközi pályázaton, melynek keretén belül a Bibó István Gimnázium számára szereztek be egy, a nemzetközi standardoknak megfelelő, automata, programozható robotkart mintegy 13 millió forint értékben, valamint a program támogatására oktatói laptopokat és számítástechnikai eszközöket, állt az önkormányzat közleményében.

A képen Kepli József János alpolgármester (j), Nagy Boldizsár igazgató (középen) és az informatikai cég stratégiai igazgatója, Németh Ferenc.
Fotó: hévízi önkormányzat

– Célunk, hogy betekintést nyújthassunk a robotika tudományába, gyakorlati, helyben használható, korszerű eszközök segítségével – mondta el a projekt kapcsán Kepli József János alpolgármester. – A pályázat keretén belül a pedagógusok és a tanulók is képzésben részesülnek, az eszközök használata, valamint az alapvető programozási ismeretek elsajátítása érdekében. Együttműködést alakítottunk ki a szállító TC Informatika segítségével a Győri Széchenyi István Egyetemmel, mely biztosítani tudja a program sikeres zárása után is a továbbfejlődés lehetőségét mind az oktatók, mind a diákok számára.

A 13 millió forintos robotkar
Fotó: hévízi önkormányzat

Az eszközöket Nagy Boldizsár igazgató vette át az alpolgármestertől és az informatikai cég stratégiai igazgatójától, Németh Ferenctől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában