Frissen Zalából

2021.04.03. 09:00

Kilenc platánfát ültettek Miháldon

A település első írásos említésének 900. évfordulójára készülnek Miháldon. Mintegy nyitó­eseményként a minap kilenc platánfát ültettek el a hivatal mögötti parkban, ami a lakók összetartozását hivatott erősíteni.

Benedek Bálint

Az esemény résztvevői, balról: Bednyák Vince plébános, Katona Péter alpolgármester, Gerő Sándor polgármester, Hári Gábor könyvtáros és Papp János képviselő Fotó: Szakony Attila

A szűk körben tartott ültetésen a képviselő-testület tagjai mellett Bednyák Vince plébános vett részt. A településtörténetet kutató Hári Gábor miháldi könyvtáros elmondta: a jubileumra három-négy éves platánfákat választottak, ami hosszú életű, s talán a következő generáció már a nagyra nőtt fák tövében emlékezhet az újabb születésnapokra. Minden fa száz évet képvisel, ezért ültettek éppen kilenc darabot. Ezzel a gesztussal is kapcsolódtak az országos faültetési programhoz, és szeretnék, ha ez a tendencia a következő évtizedekben is megmaradna.

– Miháld első írásos említése 1121-ből származik, a mostani Veszprém megyei almádi monostor-apátság és bencés kolostor alapítólevelében bukkantam rá – fogalmazott. – A jeles jubileumra számos kulturális és szórakoztató programmal készülünk, amelyek előkészítésén már dolgozunk.

Gerő Sándor polgármester hozzátette: a hivatalos ünnepséget várhatóan augusztus 14-én, Nagyboldogasszony nap­ját megelőző szombaton tartanák. Úgy érzik, addigra a járványhelyzet már javulhat, s talán a művelődési ház udvarán felhőtlenül szórakozhatnak a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában