Koronavírus Zalában

2021.04.24. 14:18

Gáspár Lívia a védőoltás mellett foglal állást

Gáspár Lívia, a térségi feladatot ellátó Kolping Gondozási Központ vezetője is a védőoltás mellett foglal állást. Arról is beszélt, hogy intézményük lakóit, dolgozóit sem kímélte a koronavírus, az oltás után nagyobb biztonságban érzik magukat.

Korosa Titanilla

Gáspár Lívia, a térségi feladatot ellátó Kolping Gondozási Központ vezetője

Az idősotthon vezetője, aki egyben az önkormányzat kulturális és ügyrendi bizottságának elnöke elmondta, hogy az oltási tervnek köszönhetően az otthonok lakói és dolgozói elsőkként kapták meg a régóta várt védőoltást. A mobil oltócsapatok az otthonokban helyben oltották be a lakókat és a dolgozókat a Pfizer vakcinájával. Az első oltást idén január 30-án, a másodikat pedig február 20-án kapták meg.

Gáspár Lívia, a térségi feladatot ellátó Kolping Gondozási Központ vezetője

- A Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége intézményének a lenti, rédicsi, csesztregi és zalabaksai otthonban összesen 136 ellátottja és 108 fő dolgozója van – mondta Gáspár Lívia. – Sajnos két otthonunkban, Lentiben tavaly októberben és novemberben, Zalabaksán pedig decemberben megjelent a koronavírus. Lakóink és dolgozóink a mai napig küzdenek a Covid – 19 vírus okozta szövődményekkel. A négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége élt a védőoltás lehetőségével, a négy intézményben összesen 79 dolgozó és 127 ellátott, vagyis 206 fő jelentkezett az oltásra. Óriási megkönnyebbülés volt, hogy mindkét oltás ilyen gyorsan megkaphattuk. Természetesen továbbra is maximálisan betartjuk a védekezésre vonatkozó előírásokat, odafigyelünk a fertőtlenítésre, maszkviselésre. Lakóink és dolgozóink elsőként, a frontvonalból tudják milyen ádáz harcot vívtunk nap mint nap, több mint két hónapon át a vírussal. A lakók részéről emberfeletti kitartásra, küzdelemre, a dolgozók részéről emberfeletti áldozatos munkára volt szükség ehhez. A lakók, dolgozók és a magam nevében is bízunk abban, hogy mindenki érzi az erkölcsi felelősségvállalás szükségét egymás és embertársaink iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában