Frissen Zalából

2021.04.27. 13:13

Fontos közlekedési híreket hoztunk a Zala megyei utakról

Az alábbiakban az utinform.hu nyomán összefoglaltuk a megyénkhez köthető közlekedési információkat.

utinform.hu, zaol.hu

Az M70-esen a Szlovénia felől érkezőket a csörnyeföldi pihenőnél terelik ki ellenőrzésre

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyorsforgalmi utak:

Az M7-es autópályán, a 156-os km-nél lévő Táskai pihenőt mindkét oldalon lezárták, műszaki hiba miatt.

Főutak:

A Balaton nyugati részén, a 71-es főúton Keszthely közelében a 116-os km-nél, a 76-os főúton pedig Balatonszentgyörgynél a 7-es km-nél, illetve a 8-as és a 9-es km között építési munkák miatt korlátozásokra készüljenek. Mindhárom munkaterületnél a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 86-os főúton, Zalalövő déli elkerülő szakszán korábban megcsúszott az út melletti rézsű. A 29-es és a 30-as km között útszűkület van érvényben és előzni is tilos a szakaszon.

Alsóbbrendű utak:

Zala megyében a 75-ös főút és Lentiszombathely közötti úton a 28-as km-nél lévő kisvasúti átjárót felújítják, ezért ott félpályás korlátozás mellett engedik el a forgalmat.

Kompközlekedés, kamionstop:

A balatoni komp Szántód-révből 6.40-től 18.40-ig, Tihany-révből 7.00-tól 19.00-ig szállítja a járműveket, 40 percenként.

A hétvégi ünnepi kamiontilalom 04.30-án pénteken 22.00-tól, 05.02-án vasárnap 22.00-ig lesz érvényben! Március 1-től a tiltás már a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre is vonatkozik.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról az utinform.hu oldalon találhat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában