Koronavírus Zalában

2021.04.15. 14:00

Dömötör Balázs: összeesküvés-elméletek helyett hallgassunk a szakértőkre

Akár fesztiválok és falunapok programjaira is befolyással lehet, hogy ki kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, s ki nem – mondja az énekes-dalszerző-producer Dömötör Balázs, aki még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a nagyobb rendezvények látogatottsága csak oltási igazolás felmutatásával lesz lehetséges.

Gyuricza Ferenc

Dömötör Balázs: Nem volt mellékhatása

Fotó: a szerző

Az ezredforduló után a Matyi és a Hegedűs tagjaként országos ismertséget szerzett, majd hosszú időn át producerként dolgozó, néhány éve pedig szólistaként jelentkező zalai zenész-énekes a napokban kapta meg első Szputnyik-V vakcináját. Az oltást követően mellékhatásokat nem tapasztalt, sem láza, sem fejfájása nem volt.

Dömötör Balázs: Nem volt mellékhatása
Fotó: a szerző

– Úgy gondolom, ha nem is fogják törvénybe iktatni, de az élet különböző területein biztosan előnyt élveznek majd az oltással rendelkezők – válaszolta kérdésünkre. – Az én esetemben munkavállalói szempontból is lényeges ez, mert a zenés rendezvényeken a színpadi szereplést oltáshoz köthetik. Egy szervező felelősséggel tartozik a közönségéért, így nem mindegy, hogy a rendezvény látogatói érintkeznek-e olyan fellépőkkel, akik fertőzést okozhatnak.

Dömötör Balázs azt is látja, hogy a fiatalabb generációk tagjai közül sokan idegenkednek az oltástól, mert az online úton terjedő összeesküvés-elméletek megzavarták őket. Számukra is fogalmazott meg ajánlást: a megalapozatlan tézisek helyett a szakértők véleményére kellene hallgatni. Abban sem lát problémát, hogy számunkra ismeretlen oltóanyag kerül a szervezetünkbe.

– Úgy gondolom, életünkben fogyasztottunk már annyi káros, E-adalékos élelmiszert, szeszes italt vagy cigarettát, illetve kentünk és fújtunk magunkra olyan rákkeltő anyagokat, hogy azok mellett az oltás esetleges negatív hatása, ha van ilyen egyáltalán, elenyésző – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában