Frissen Zalából

2021.04.08. 15:21

Programsorozattal emlékeznek a 30 éve elhunyt Csengey Dénesre Keszthelyen

1991. április 8-án hunyt el Csengey Dénes, a Keszthelyen élt rendszerváltó politikus, író. Halálának 30. évfordulóján programsorozattal emlékezik rá Keszthely.

Keszey Ágnes

Csótár András és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón

A Helikon-parkban lévő Csengey-emléktáblánál tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a 2008-ban posztumusz díszpolgári címet kapott író, rendszerváltó politikus emlékét és költészetét az önkormányzat méltó módon szeretné megőrizni és megismertetni az ifjabb nemzedékkel is.

-A rendszerváltás meghatározó alakja volt. Túl azon, hogy megemlékezünk, fontos, hogy tovább is tudjuk vinni az értékeket és különösen a fiatal generáció számára el tudjuk mondani az eseményeket, melyek nagymértékben befolyásolják akár az ő jelenlegi életüket, akár mindannyiunk jövőjét – emelte ki Nagy Bálint polgármester.

Csótár András és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón
Csengey-emlékkő a Helikon-parkban

A programsorozatot a veszélyhelyzet elmúltával fogják megtartani, ennek részleteit Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke ismertette.

A város szándéka, hogy közterület is viselje a politikus, író nevét, s emléktáblát avatnak egykori lakóházán. A tiszteletére szervezett progamsorozatban a város minden kulturális intézménye részt vesz. Könnyűzenei pályázatot írnak ki Cseh Tamás dalok feldolgozására, melynek szövegét Csengey Dénes írta. Vers-és prózamondó versenyt hirdetnek, kiállítást rendeznek Csengey személyes tárgyaiból, rendszerváltó plakátokból, s kerekasztal-beszélgetés is szól majd róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában