Koronavírus Zalában

2021.04.21. 16:00

Az első oltás nem viselte meg Molnárné Bánfi Mónika személyi edzőt

A jövő héten már a második oltását kapja Molnárné Bánfi Mónika személyi edző, aki mindenkit biztat: regisztráljon a koronavírus elleni vakcinára.

Korosa Titanilla

Molnárné Bánfi Mónika a védettségi igazolvánnyal Fotó: KT

– Családommal a kezdetektől fogva a védőoltás mellett vagyunk – mondta. – Amikor tavaly belépett életünkbe a járvány, éppen egy külföldi triatlonversenyre készültem, be is neveztem, de a viadalt elhalasztották a világjárvány miatt. Ez érzékenyen érintett, pláne, hogy azóta sem tudtam versenyezni. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy meg kell védeni családtagjainkat, magunkat és mindenkit a vírustól. Ráadásul a környezetünkben van olyan, akinek daganatos betegsége volt, illetve ismerünk tüdőasztmás embert is alacsony tüdőkapacitással. De a férjemet, a gyerekeimet és magamat is féltettem. A sport nagyon fontos az életemben, és elnézve, hogy a vírus milyen károkat okoz a tüdőben, nem szerettem volna, nem szeretném elkapni. Nagyon vigyázunk a higiéniára, ózongenerátort is vásároltunk itthonra, nagyobb dózisban szedtük a vitaminokat is. Mikor az első híreket meghallottam a védőoltásról és lehetségessé vált a regisztráció, azonnal megtettem családtagjaimmal együtt, és igyekeztünk rávenni azokat is, akikben volt, vagy van ellenállás az oltással szemben. Hiszen úgy tűnik, ez a megoldás, hogy kilábaljunk a jelenlegi, nem könnyű helyzetből.

Molnárné Bánfi Mónika a védettségi
igazolvánnyal Fotó: KT

Molnárné Bánfi Mónika húsvétkor kapta meg az első oltást, Szputnyik–V típusú vakcinát ajánlottak fel számára, amit el is fogadott.

– Számomra az is meg­győző érv volt az oltás mellett, hogy több sportoló ismerősöm elkapta a betegséget, és volt, akit hónapokra levert a lábáról – tette hozzá. – Szeretném ezt mindenképpen elkerülni, ebben pedig az oltás segíthet. Az orosz vakcina beadása utáni napon éreztem gyengeséget, de aznap este már edzettem, vagyis nem viselt meg túlságosan a dolog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában