Koronavírus Zalában

2021.04.09. 06:50

Egy vásárló egy kosár: így tartják számon a vásárlókat a zalai boltokban

Országos viszonylatban elértük a két és félmillió beoltottat (sőt, hétfő óta már meg is haladtuk azt), és a kormány ennek nyomán fokozatos nyitást hirdetett.

Horváth-Balogh Attila

Nem a vevőket, hanem a bevásárlókocsikat számolják. A képen Mikó Tünde és Hujber István a kanizsai Intersparban

Fotó: Szakony Attila

Az új rend szerint rövidül az éjszakai kijárási korlátozás, este 8 óra helyett 22 órakor lép életbe a tilalom, azonban továbbra is reggel ötig tart. Minden, március 8-án bezárni kényszerült üzlet újra kinyithatott, ha vállalta, hogy betartja és a vásárlókkal is betartatja az új szabályt, mely szerint az elárusító térben átlagosan 10 négyzetméterenként legfeljebb egy ember tartózkodhat.

Kisboltok esetében a feladat nem tűnik nehéznek, de vajon hogyan „tarják számon” a vásárlókat egy nagyáruházban? Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy a kormányrendelet betartása érdekében áruházaik vásárlóterébe mostantól kizárólag bevásárlókocsival, vagy bevásárlókosárral lehet belépni, és egy bevásárlókocsit, vagy bevásárlókosarat csak egy vásárló használhat. Ez azért fontos, mert csak akkora számú bevásárlókocsi és bevásárlókosár érhető el az áruházaik bejáratainál, ahány személy eladótérben történő egyidejű tartózkodását a rendelet megengedi.

Nem a vevőket, hanem a bevásárlókocsikat számolják. A képen Mikó Tünde és Hujber István a kanizsai Intersparban

Maczelka Márk hozzátette: kivételt képeznek a szabály alól a 14 év alatti kiskorúak, illetve a 65 év feletti, vagy fogyatékossággal élő személyek segítői.

– Általánosságban a nyitvatartás meghosszabbodik áruházaink esetében, hogy vásárlóink számára több idő álljon rendelkezésre a bevásárlásra – jelezte a kommunikációs vezető. – Az aktuális nyitvatartási információk weboldalunkon érhetőek el. Az üzemanyagtöltő állomásokon található áruházak mindenkori nyitvatartásáról pedig az adott töltőállomás hálózat weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

Megtudtuk még: ugya­nezen metódus szerint működik a vevőszámlálás a többi áruházlánc, illetve a kisebb boltok esetében is.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-hetvegeken-varhato-sorban-allas-es-tumultus-a-zalaegerszegi-boltok-elott-5095582/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában