Frissen Zalából

2021.04.10. 07:00

Ajándékba ételt kaptak a kanizsai mentősök

Egy helyi, streetfood-ételeket kínáló étteremtől több adag gíroszt kaptak ingyen pénteken a Nagykanizsai Mentőállomáson szolgálatot teljesítő kanizsai mentősök, illetve a zalakarosi bajtársaik.

Benedek Bálint

A streetfood-üzlet tulajdonosai a zalakarosi mentőállomás vezetőjével: Rákos Gábor, Both Gábor és Böde Szilárd

Fotó: Szakony Attila

A mentősöket segítő országos akció akkor indult, amikor egy ismeretlen húsvétkor feljelentette az Országos Mentőszolgálat két munkatársát, amiért szolgálati időben megálltak hamburgert venni egy fővárosi gyorsbüfében. Később kiderült, mindezt az ebédidejükben tették, ráadásul az ételt már nem is volt idejük elfogyasztani, mert a kocsit újabb esethez riasztották.

A streetfood-üzlet tulajdonosai a zalakarosi mentőállomás vezetőjével: Rákos Gábor, Both Gábor és Böde Szilárd
Fotó: Szakony Attila

– Kifejezetten jóleső érzés, hogy a társadalom összefogott értünk, mentősökért, és ehhez már egy kanizsai étterem is csatlakozott – mondta Both Gábor, a Zalakarosi Mentőállomás vezetője. – Egész nap 20 perc áll rendelkezésünkre, hogy elfogyaszthassuk az ebédet, de a mostani helyzetben olykor erre sincs idő. Ilyenkor fordulhat elő, hogy a gyorsan elfogyasztható hamburgert vagy gíroszt választjuk. Az interneten egymást érik a felajánlások, az emberek, a vállalkozók támogatásukról biztosítanak bennünket.

Tegnap Nagykanizsán kilenc, Zalakaroson pedig négy mentős volt vonulós szolgálatban, s ők kaptak friss és laktató ételt.

A streetfood-üzlet két tulajdonosa, Rákos Gábor és Böde Szilárd elmondta: erkölcsi kötelességüknek érezték, hogy ebben a koronavírussal terhelt helyzetben ingyen ételt szállítsanak az erőn felül dolgozó mentősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában