Frissen Zalából

2021.04.21. 14:00

A pusztító tűz után újra van tető a letenyei Bajszné Dara Julianna feje felett

Összefogással épült újjá a tető Bajszné Dara Julianna házán, aki már haza is költözött. A nyugdíjas asszony otthona egy januári tűzeset során vált lakhatatlanná.

Korosa Titanilla

Bajszné Dara Julianna visszaköltözhetett a házába, az új tető alá. Balról a leégett tetőlécek Fotó: Korosa

A Letenyei Polgári Egylet a történtek után napokkal gyűjtést szervezett a helyreállítás érdekében. Annak idején megírtuk: az egyesület tagjai és a hozzájuk csatlakozók a pénzadományok gyűjtése mellett a munkálatok szervezésében is a tulajdonos mellé álltak.

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a Letenyei Polgári Egylet vezetői (Vida László, Végh László és Pataki Lajos) segítségére számíthattam – fejezte ki háláját Bajszné Dara Julianna. – Megtervezték a munkát, az anyagszükségletet, fuvart és társadalmi munkát szerveztek, emellett segítettek a szükséges leveleket, kérelmeket is megírni. A támogatásuk nélkül máig sem lenne tető a fejem fölött, hiszen egyedül, idősen nem jutottam volna előre.

Bajszné Dara Julianna visszaköltözhetett a házába, az új tető alá. Balról a leégett tetőlécek Fotó: Korosa

Bajszné Dara Julianna emellett köszönetet mondott mindazoknak a letenyeieknek és zalaiaknak, akik számára ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújtottak.

– Egyletünk vállalásának megfelelően a tetőszerkezet elkészült – mondta Vida László, a polgári egylet elnöke. – Megkeresésünkre többen segítettek ebben, kedvezményt biztosítottak építőanyagokhoz, egy nagykanizsai telephelyű vállalkozó pedig, miután a megyei napilapban olvasott a kezdeményezésünkről, felajánlotta adományként a tető teljes héjazatát. Igazán széles körű összefogás jött létre az ügy érdekében: a helyi Posta Imre díjmentesen szállította a helyszínre a tetőcserepeket. A cserepes lemezt, a tetőfóliát és a szerelvényeket egy budapesti alapítvány ajánlotta fel, az építési munkát kedvezményesen végezte el a helyi Kobra-Tető Építőipari Kft. A faanyagot a felsőjánosfai Marton-Fa Kft. adta szintén kedvezményesen, és ugyancsak így végezte el a szállítást a becsehelyi 6x6 Trans Kft. Annak érdekében, hogy mielőbb el is készüljön a tető, társadalmi munkát szerveztünk, amiben Bonnyai Ferenc, Friman Martin, Mikó János, Somogyi Tibor, illetve Tompa László voltak segítségünkre, traktort Varga Tibor, rakodógépet pedig Varga Zsolt biztosított.

Bajszné Dara Julianna tehát hazatérhetett otthonába, ahol azonban szükség lesz még szigetelésre és a belső terek helyreállítására is.

Előzmények:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-egy-csaladi-haz-letenyen-4867978/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyujtesbe-kezdtek-a-letenyei-lakos-lakhatatlanna-valt-haza-miatt-4893388/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában