Frissen Zalából

2021.04.15. 06:50

A kanizsai tankerületi központ igazgatóját kérdeztük az iskolai beiratkozásról

Online formában már április 10. óta, személyesen viszont április 15–16-án, azaz ma és holnap lehet beíratni az első osztályos gyerekeket az iskolákba. Magyar Ferencet, a kanizsai tankerületi központ igazgatóját arról kérdeztük, milyen okiratokat kell feltölteni, illetve bemutatni a beiratkozás során.

Pásztor András

Magyar Ferenc

Fotó: Gergely Szilárd

- Központ fenntartásához tartozó 9 nagykanizsai általános iskolában várhatóan 17 osztályban 431 gyermek kezdi meg az első osztályt – kezdte Magyar Ferenc. – A tavalyi évhez hasonlóan a szülők elsősorban online formában, a KRÉTA rendszeren keresztül tudják beíratni gyermeküket.

Ha ezt a megoldást választják, akkor a szülőnek vagy a törvényes képviselőnek kizárólag a lakcímkártya lakcímet, tartózkodási helyet tartalmazó oldalát kell feltölteni. A lakcímkártyát, valamint a többi kötelező igazolványt, dokumentumot elegendő a tanév első napjáig személyesen bemutatni az általános iskolában.

Magyar Ferenc
Fotó: Gergely Szilárd

Magyar Ferenc hangsúlyozta: indokolt esetben személyes megjelenéssel is lehetőségük van a szülőknek beíratni gyermeküket a választott általános iskolába. Erre természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, az intézmények által meghatározott rend szerint van lehetőség. Az iskolák az intézményi honlapon részletes tájékoztatást nyújtanak a beiratkozás rendjéről. Az elektronikus beiratkozásra rendelkezésre álló időszak 2021. április 10–16., személyes jelenléttel a gyermekek beíratása 2021. április 15–16-án tehető meg.

Magyar Ferenc a Rozgonyi-iskola fenntartóváltása kapcsán jelezte: a Nagykanizsai Református Egyházközség február 18-án jelezte, hogy az iskola fenntartói jogát 2021. szeptember 1-jével át kívánja venni. Az intézményátadásra irányuló eljárás során véleményt nyilvánított az alkalmazotti közösség, a szülői szervezet és a diákönkormányzat. Fenntartói jogot csak akkor lehet átadni, ha az intézménybe beíratott kiskorú tanulók szüleinek több mint fele támogatja. A szülők túlnyomó többsége azonban nem támogatta ezt, így az intézmény továbbra is a tankerület fenntartásában működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában