többen segítettek a feldolgozásban

2021.03.12. 07:00

Tűzifát kapott a felsőrajki iskola

Felajánlásból származó, önkormányzati és civil segítséggel feldolgozott tűzifához jutott a településen működő Suli Harmónia Általános Iskola.

ZH

Többen segítettek a tűzifa feldolgozásában is

Fotó: ZH

A 10 köbméter fához Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és egy zalaigricei vállalkozó jóvoltából jutott hozzá az intézmény, Zsuppánné Horváth Mária polgármester szervezésében pedig közfoglalkoztatottak és önkéntesek – köztük Bakonyi Barnabás helyi vállalkozó – fel is dolgozták már a tüzelőt a minap. Minderről Kósa Istvánné, az iskola fenntartásáról gondoskodó Suli Harmónia – 2007 Alapítvány elnöke tájékoztatta lapunkat.

– Legyen szó bármilyen munkáról, mindig együtt végezzük el azt. Így volt ez a tavaszi fűnyíráskor, az őszi lombe­ltakarításkor, a téli jégmentesítéskor, vagy immár sokadik alkalommal a tűzifa feldolgozásakor – mondta el Zsuppánné Horváth Mária polgármester.

Többen segítettek a tűzifa feldolgozásában is
Fotó: ZH

Hozzátette: mindig számíthatnak egymásra a különböző iskolai és települési rendezvények lebonyolításában is. Berkenyés Lászlóné, az iskola igazgatója szintén úgy nyilatkozott: példaértékű a kapcsolat a civil szervezet által fenntartott iskola és a helyi önkormányzat között, és Vigh László képviselő sem feledkezik meg soha az intézményről, számíthatnak a segítségére.

Elhangzott: a járványhelyzet miatt elrendelt iskolabezárás idején is fogadja az intézmény azokat a diákokat, akiknek szülei dolgoznak, vagy technikai okok miatt nem tudják biztosítani gyermekük számára az otthon tanulás lehetőségét.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a 10 településről az iskolába járó gyermekeket esztétikus, egészséges, barátságos környezet fogadja Felsőrajkon – hangsúlyozta végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában