Koronavírus Zalában

2021.03.23. 07:00

Továbbra is öt fertőzöttet tartanak nyilván Lentiben

Nem változott az elmúlt egy hétben a fertőzöttek száma a városban. Hétfőn a koronavírussal fertőzöttek száma öt fő volt, ugyanannyi, mint egy héttel korábban, a meg­figyeltek száma viszont 6-ról 3 főre csökkent – derült ki Horváth László polgármester aktuális tájékoztatójából.

Korosa Titanilla

Békéscsaba, 2021. március 20. Pallag Andrásné ápoló beolt egy pácienst a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának elsõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontján 2021. március 20-án. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Közben folyamatosan zajlik a városban az oltás. Az 1. számú háziorvosi körzetben az elmúlt héten helyben 30 fő 80 év feletti ember kapott vakcinát. A 2. számú körzetben helyben 11 fő 60 év alatti krónikus beteg kapta meg a második oltását, illetve 30 fő 80 év feletti az elsőt, 49 fő 60 év feletti pedig oltóponton. A 3. számú körzetben helyben 35 fő, a 4. számú körzetben helyben 10 fő 60 év alatti kapott oltást második alkalommal és 24 fő 70–80 év közötti pedig először.

A polgármester ezúttal is arra biztatott mindenkit, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, hiszen ez az egyetlen útja, hogy közösen megszerezzük a megfelelő védettséget a vírus ellen. Mint mondta: ez alól Lenti sem lehet kivétel. Emellett arra kérte a helyieket, hogy továbbra is tartsák be a korlátozó intézkedéseket és az egészségügyi, higiéniai előírásokat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában