Koronavírus Zalában

2021.03.19. 14:00

Papócsi György megkapta a Moderna-vakcina első dózisát, nem tapasztalt mellékhatást

Oltáspárti Papócsi György, a Hidrofilt Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint a vakcina jelenti az egyetlen járható utat a koronavírus legyőzéséhez.

Horváth-Balogh Attila

Papócsi György

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Papócsi György felidézte: a vállalatnál éppen egy évvel ezelőtt találkoztak először a koronavírussal a marokkói vízügyi miniszter látogatása révén.

Papócsi György
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Szerencsére, vezetőtársaimmal és kollégáimmal együtt akkor még elkerült minket a koronavírus okozta betegség, annak ellenére, hogy vendégünkről kiderült az érintettség – idézte fel Papócsi György. – Ez annak is köszönhető, hogy nagyon gyorsan megtettük azokat a cégen belüli intézkedéseket, amelyekkel meg lehetett előzni a fertőzési góc, vagy tömeges megbetegedés kialakulását. Ez eddig nagyon jól működött a termelésben résztvevő munkatársaink körében is. Minden óvintézkedés ellenére októberben több kollégámmal együtt én is megbetegedtem, szerencsére, kisebb tünetekkel megúsztam, de az ezzel együtt járó egy hónapos karantén nagy megpróbáltatás volt. A tünetek súlyosságát illetően egyénenként lehetett különbséget érzékelni, volt, akinél súlyosabb panaszokat váltott ki, más esetben csak kisebb megfázásszerű tünetek jelentkeztek, tehát gyakorlatilag kiszámíthatatlan a betegség, mint ahogy azt érzékeljük a híradásokból is. Cégvezetőként természetesen, mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy a vállalkozásunk működése folyamatosan biztosított legyen és a magunk eszközeivel megvédjük a munkatársainkat, valamint közvetve családjaikat is a koronavírus-fertőzéstől. Ez ma az ország gazdaságának is az érdeke, ezért amint lehetett regisztrálni a védőoltásra, megtettem, úgy gondoltam, jó példával kell elöl járnom. Meggyőződésem, hogy ez az egyetlen lehetséges út a koronavírus legyőzéséhez. Mint elmondta: másfél hete megkapta a Moderna vakcina első dózisát, mely kapcsán semmilyen rendellenességet nem tapasztalt magán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában