Koronavírus Zalában

2021.03.23. 13:56

Lehetséges szigorításokról dönthet a szlovén kormány

A fertőzöttek számának növekedése miatt szigorításokról dönthet a szlovén kormány szerdai ülésén, miután konzultál a koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoporttal, amely egy nappal korábban ülésezett – közölte a helyi sajtó kedden.

MTI

Spanish curly redheaded empowered woman wearing fabric handmade colorful cotton protective mask sitting on an empty bus looking through the window with negative space. Coronavirus mask wearing trends.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Moha El-Jaw

Hivatalos információ nincs arról, milyen járványügyi intézkedések jöhetnek szóba a húsvéti időszakra, de az biztos, hogy a kabinet elállt attól a tervétől, hogy feloldja az éjszakai kijárási tilalmat – írták.

Szlovéniában keddre 981-gyel, több mint 200 ezerre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában kilenc beteg hunyt el, amivel a járvány halálos áldozatainak száma 3985-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 507-en vannak kórházban, 96-an intenzív osztályon.

Horvátországban az elmúlt napon 956 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 258 745-öt. Keddre 22-en haltak bele a fertőzés okozta Covid-19 szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5808-ra emelkedett. Kórházban 1029 beteget ápolnak, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen.

Az országban nem lesznek lezárások a húsvéti ünnepek idején, és a karácsonyi ünnepekhez hasonló lakhelyelhagyási tilalmat sem vezetnek be. Ugyanakkor szigorúbban fogják ellenőrizni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartását. Azok a vendéglátóegységek, amelyek szabálysértést követnek el, eleshetnek a gazdasági károk enyhítésére hozott állami támogatásoktól is.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában