Frissen Zalából

2021.03.30. 07:00

Kötélpálya épült Kispáliban

Drótkötélpályát építettek a játszótéren, és kerékpárokat szereztek be a Magyar falu programból nyert 1,75 millió forintból Kispáliban.

Jóna István

Horváth Zsuzsanna és Vigh László a kerékpárokkal, a csomagtartón Papp Gergő ül

Fotó: Pezzetta

A település játszóterén tegnap tartott sajtótájékoztatón Horváth Zsuzsanna polgármester két, a Magyar falu program keretében támogatott sikeres pályázatról számolt be.

– A játszótérre, a meglévő eszközök mellé egy új drótkötélpályát telepítettünk. Erre az önkormányzat a játszótér-fejlesztési keretből nyert mintegy 1,4 millió forintot. A másik, civil szervezeteknek kiírt pályázaton a Kispáli Ifjúsági Egyesület szerepelt sikeresen, 350 ezer forintot használhatott fel kerékpárok, illetve kerékpárszállító eszközök beszerzésére – tájékoztatott a polgármester.

Horváth Zsuzsanna és Vigh László a kerékpárokkal, a csomagtartón Papp Gergő ül
Fotó: Pezzetta

A település vezetője kiemelte: a függőpálya segít abban, hogy a településen élő gyerekek a bezártságból kicsit kiszabaduljanak, és a friss levegőn kikapcsolódjanak. Az új kerékpárokat egyelőre az önkormányzati dolgozók használják, ezzel is példát mutatva a lakosságnak a környezettudatos közlekedésre. Kispáliban népszerűek a lakosság körében szervezett kerékpártúrák, a legutóbbin például 74-en vettek részt.

Vigh László országgyűlési képviselő az eseményen elmondta, hogy sok település példát vehetne Kispáliról, hiszen az önkormányzat a 280 lelkes közösség érdekeit szem előtt tartva pályázik különböző fejlesztésekre. A képviselő előrevetítette, hogy a Magyar falu programot várhatóan tízéves időtartamra módosítja a kormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában