adomány

2021.03.05. 12:00

Könyveket kaptak a lenti óvodások

A városi könyvtár legújabb kezdeményezésével a helybeli óvodásokhoz is juttatnak el életkoruknak megfelelő témájú műveket.

Korosa Titanilla

Lapath Gabriella (b) adta át a könyveket Farkas Renáta óvodapedagógusnak Fotó: Korosa Titanilla

Lapath Gabriella, a városi könyvtár vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: intézményük kiemelt feladata, hogy minden lehetőséget kihasználjon az olvasás és a könyvek népszerűsítésre. Céljuk, hogy a gyermekek minél több helyen és több alkalommal találkozzanak igényes, életkoruknak megfelelő, szépen illusztrált könyvekkel. Ennek érdekében új szolgáltatásként a helyi iskolák mellett már az óvodába is rendszeresen érkezik – könyvtárosok által összeállított – könyvcsomag. Az olvasás iránti érdeklődés felkeltésére az óvó néniknek számtalan kreatív ötletük és módszerük van. A sok szép új könyvvel reményeik szerint támogatják ezek megvalósítását, az olvasóvá nevelés folyamatát. Egy eddig is példaértékű együttműködést bővítettek ezzel az új lehetőséggel az intézmények – magyarázta.

Lapath Gabriella (b) adta át a könyveket Farkas Renáta óvodapedagógusnak
Fotó: Korosa Titanilla

Gál Elekné, a Mesevár Óvoda vezetője örömmel fogadta a könyvtár kezdeményezését. Mint mondta: a járványhelyzet miatt a korábbi gyakorlatot nem tudják követni, vagyis nem tudják a könyvtárt az ovisokkal személyesen meglátogatni, de változatlanul fontosnak tartják az olvasóvá nevelést, illetve azt, hogy a kisgyermekek megtanulják, hogyan kell bánni a könyvekkel, és hogy elsajátítsák a könyvtári viselkedés szabályait. A városi könyvtár kezdeményezésével, ha más formában is, de a gyerekek mindennapjaiban most is szerepet játszik a közművelődési intézmény és a könyvek. Az óvónők is szívesen fogadták a könyvújdonságokat, melyeket közösen fedeznek fel a kicsikkel, színesítve a mindennapi nevelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában