támogatja

2021.03.17. 14:00

Feiszt Ottó: aki oltásellenes, az felelőtlen

Feiszt Ottó erdőmérnök is támogatja a védőoltások alkalmazását a koronavírus-fertőzés megállítása érdekében.

Horváth-Balogh Attila

Feiszt Ottó: Nem érdemes várni

Fotó: Szakony Attila

Az országos vadászkamara volt elnöke, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója meggyőződéses oltáspárti, mert – ahogy fogalmazott – számos más betegség esetében bebizonyosodott már, hogy megelőző oltásokkal visszaszorítható.

Feiszt Ottó: Nem érdemes várni
Fotó: Szakony Attila

– A védőoltásnak köszönhető, hogy sikerült a Földet feketehimlő-mentessé tenni, vagy hogy ma már nem bénulnak le gyermekek a poliovírus következtében – mondta Feiszt Ottó, aki már megkapta a kínai vakcina első dózisát. – Ami napjainkat és a pandémiát illeti, kétségtelen, jobb lenne, ha az állampolgárok több védőoltás közül választhatnának, de sajnos az ehhez szükséges feltételek jelen pillanatban nem biztosítottak, hiszen a nyugati gyártók nem a megfelelő ütemben teljesítik a rendeléseket, másrészt ma az egész világ a vakcinákra vár, óriási az igény. De a betegségnél minden jobb, tehát nincs értelme arra várni, hogy majd megérkezik az óhajtott oltásfajta. Ha pedig abba gondolunk bele, hogy a harmincas korosztályból is egyre többen kerülnek súlyos állapotba…Ennek fényében azt gondolom, aki most oltásellenes, az felelőtlen és a sajátján kívül mások életével is játszik, ami megengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában