fából készült szobor

2021.03.06. 10:00

Dinoszauruszt kaptak a tófeji ovisok

Egy fából készült dinoszauruszszobrot adományozott tegnap a helyi óvodának a gutorföldei Tóth Gábor amatőr faszobrász.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A színes, falécekből összeállított, növényevő Triceratopsz dinoszauruszt formázó alkotást Tóth Gábor annak az intézményeknek ajándékozta, ahova unokatestvérei gyermekei is járnak.

A sárga színű szoborra több fajta dinoszauruszt ráfestett az alkotó. Biztonsági okokból kis kerítés veszi körbe a művét, ami szülői felajánlás volt. A fa dinó játékként ugyan nem használható, de látványos elem az óvoda udvarán, ami egyben közösségi játszótér is.

Fotó: Korosa Titanilla

– Nagyon örülünk a felajánlásnak – mondta Nyakas Márta, a Mesesziget Óvoda vezetője. – Nemrég újult meg intézményünk kívül-belül, most ezzel az udvar is színesedett, és még időben, a jövő héttel kezdődő lezárás előtt sikerült megoldani az átadást.

Horváth Zoltán, Tófej polgármestere az intézményt fenntartó önkormányzatok nevében is köszönetet mondott a felajánlásért. Hangsúlyozta, szívesen fogadták az ajándékot, új színfolttal bővült az óvoda, és nem sok településen büszkélkedhetnek azzal, hogy ilyen látványos dísz kerül a közösségi térbe.

Tóth Gábor számos kisebb-nagyobb faszobrot készített már, egyik látványos alkotása egy chopper motor, melyet tavaly Gutorföldén, a motoros fesztiválon mutatott be. A tegnapi avatáson a gyerekeknek azt tanácsolta: legyenek egyéniségek, ne féljenek megmutatni magukat, tehetségüket bármely területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában