Koronavírus Zalában

2021.03.25. 17:30

A Vakok és Gyengénlátók Egyesületének zalai elnöke üzeni: Minden fiatal vegye komolyan a vírust!

A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének elnöke, Molnár Béla szerint a koronavírus elleni vakcina felvétele az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a súlyos szövődményeket.

Benedek Bálint

Molnár Béla várja, hogy az oltásnál sorra kerüljön Fotó: SzA

A 69 éves elnököt és feleségét még nem oltották be, de mielőbb szeretnének sorra kerülni. Molnár Béla kiemelte: aki kételkedik az oltásokban, az keresse fel a kezelő-, vagy a háziorvosát, tőlük hiteles információkat kaphat.

- Jó lenne, ha végre a fiatalok is komolyan vennék a koronavírus terjedését, hiszen lazaságuknak és óvatlanságuknak köszönhetően gyakran tünetmentes „szállítói” a kórokozóknak – folytatta Molnár Béla. – Az egész világ sötétben tapogatózik, sajnos a kutatók nem ismerik pontosan a vírus viselkedését. Annyi biztos, hogy alattomosan közelít, szétterjedve a szervezetben óriási pusztításokat okozhat, ahogy halljuk, gyakran halált is. Most az egyetlen védelmet az oltás jelenti, melynek felvétele mindenki számára kötelező lehetne. Évtizedekkel ezelőtt még senki sem ágált ennyire a védőoltások ellen.

Molnár Béla várja, hogy az oltásnál sorra kerüljön Fotó: SzA

Molnár Béla elmondta: egyik idős sorstársukat még decemberben ragadta el a vírus, ezért minden vak és gyengénlátó embernek is kifejezetten ajánlja a vakcina beadását. Egyesületük tagjainak többsége családban él, de telefonon a járványügyi korlátozások idején is tartják a kapcsolatot, segítik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában