Frissen Zalából

2021.03.29. 12:56

A beoltottság ténye ne keltsen senkiben hamis biztonságérzetet

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elsőként válaszolt a testvérlapunk, a Vas Népe kérdésére, ami arra vonatkozott, hogy az idősek többsége már a második védőoltást is megkapta, Dr. Müller Cecília milyen tanácsokkal látná el őket, hogy a beoltottság ténye ne keltsen bennük hamis biztonságérzetet, különösen most húsvét előtt.

Merklin Tímea/Vas Népe

Budapest, 2021. március 11. Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagát készíti elõ egy asszisztens a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. március 11-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az országos tisztifőorvos elmondta: semmilyen védőoltás nem ad száz százalékos biztonságot, ilyen egyszerűen nem létezik, ilyen nincs. Az időseknek saját magukat tekintve továbbra is védekezni kell az egészségük érdekében, akár családban élnek vagy bármilyen más közösségben. Ugyanúgy be kell tartani az összes higiénés előírást, a maszkviselést, a távolságtartást, a gyakori fertőtlenítő kézmosást, kerülni kell a zsúfoltságot – azoknak is, akiket már beoltottak, és azoknak is, akiket még nem; mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában