Mikor jöhet a „plasztik kártya”?

2021.02.03. 11:30

Zalai vadászok figyelem! Már online is lehet érvényesíteni a vadászjegyeket

Az Országos Magyar Vadászkamara a pandémiás helyzetre való tekintettel előtérbe helyezte az online vadászjegy érvényesítést, ebből adódóan hétfőtől a teljes vadásztársadalom előtt megnyílt erre a lehetőség. További információkért felkerestük Győrvári Attilát, a Zala Megyei Vadászkamara titkárát, megyei fővadászt.

Ujvári Klaudia

Győrvári Attila

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Az online vadászjegyváltás a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu oldalon történik, mindössze 5-10 percet vesz igénybe.

- A folyamat során a hatályos vadászjegyre, továbbá egy bankkártyára van szükség. Az online rendeléshez lehet hasonlítani, most ugyanezt tudjuk megoldani az érvényesítéssel kapcsolatban a 2021/2022. vadászati évre vonatkozóan – közölte Győrvári Attila.

A vadász eldöntheti, hogy az érvényesített vadászjegyét, valamint a kapcsolódó vadászkamarai kiadványokat személyesen, vagy postai úton venné át. Utóbbi igénybevételénél minden esetben új vadászjegy kerül kiadásra.

Győrvári Attila
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

A megyei fővadász hangsúlyozta: az első vadászjegynél mindenképp személyesen kell befáradni az adott területi szervezet irodájába, és úgy tudja kiváltani azt a leendő vadász.

Lényeges tisztában lenni azzal, hogy az online vadászjegy érvényesítés használata nem kötelező, hanem szolgáltatásként, lehetőségként egészíti ki a korábbi gyakorlatot. Emellett fontos szem előtt tartani, hogy az érvényességi idő kezdete előtt (2021. március 1-ig) szükségszerű elvégezni.

- A vadászkamara is próbálja digitalizálni ezeket a dolgokat, előreláthatólag a 2022/23-as vadászati szezonban nem ilyen papír alapú vadászjeggyel szeretnénk a tagságot ellátni, hanem „plasztik kártyával”. Ott már másképp fog működni az úgymond online térben történő érvényesítés. Az első vadászjegy megszerzésénél – a mostanihoz hasonlóan – személyes kontaktot kell létesíteni. A hivatalos iratai által azonosítjuk be a leendő tulajdonost, illetve olyan nyilatkozatokat kell kitöltenie, amelyek a jelenlegi adatkezelésnek megfelelnek. Az érvényesítésénél, meghosszabbításánál az ügyfél felelőssége az adatváltozás lejelentése. Mint minden más szakhatóságnál, a törvényi előírásoknak megfelelően 8 napon belül kell eleget tenni ennek, hogy a rendszerben minden rendben legyen – tette hozzá a zalai vadászkamara titkára.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/szenvedelyem-a-vadaszat-interju-szabo-nikolettel-a-zalai-vadaszlannyal-2640212/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában