egészségvédelem

2021.02.10. 07:00

Új háziorvos érkezett Lentibe

Februártól dr. Völgyi Edina látja el a háziorvosi teendőket az 1. számú körzetben. A doktornő a bemutatkozás mellett terveiről is beszélt.

Korosa Titanilla

Dr. Völgyi Edina (középen) az asszisztenseivel, balról Keszte Katalin, jobbról Bekk Lászlóné

Fotó: Korosa Titanilla

Az 1984-es születésű dr. Völgyi Edina az elmúlt évben dr. Doncsecz Dorina körzetét vette át a praxisjog megszerzését követően. Mint elmondta, több szállal kötődik a városhoz.

– Lentiből származom, szüleim ma is a városban élnek – kezdte. – Lentiben jártam általános iskolába, majd Szombathelyre kerültem, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban érettségiztem, majd Pécsen végeztem orvosi tanulmányaimat az egyetemen. Ezt követően közel 10 évig dolgoztam a zalaegerszegi kórház sürgősségi osztályán az ambuláns beteg­ellátásban, illetve a szívsebészeti és az általános intenzív anesztéziaosztályon, majd most háziorvosként folytatom a gyógyítást.

Dr. Völgyi Edina (középen) az asszisztenseivel, balról Keszte Katalin, jobbról Bekk Lászlóné
Fotó: Korosa Titanilla

Lentiben az 1. számú háziorvosi körzetben 2100 páciens tartozik hozzá.

– A nem fertőző krónikus, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a dia­bé­tesszel és a mozgásszervi problémákkal küzdők vannak többségben a körzetben, így e betegségek kezelésére külön hangsúlyt szeretnék fektetni. A gyógyítás mellett fontos a jó kommunikáció, mindennek az alapja a betegekkel való személyes kapcsolattartás, az anamnézis felvétele után fontos az utókövetés, illetve az őszinteség, részünkről ugyanúgy, mint a betegek részéről a későbbi gondozás során.

A rendeléseken a mostani járványhelyzetben telefonos bejelentkezéssel, előre egyeztetett időpontokban lehet megjelenni nem sürgős panaszokkal a járványügyi előírások betartása mellett. Természetesen az azonnali ellátást igénylő eseteket soron kívül fogadják, telefonos egyeztetés alapján, hiszen fontos, hogy a váróban ne tömörüljenek a páciensek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában