folyik a munka

2021.02.27. 15:30

Már készítik a közelgő tavaszra a hévízi zöldterületeket

A tavaszra készülnek a fürdővárosban: a Gamesz munkatársai a virágágyásokat gondozzák, tisztítják. A február végi enyhe idő ideális a metszéshez.

Péter Árpád

Munkában a Gamesz szakemberei. Hamarosan pedig a lomtalanítás is kezdődik a városban

Fotó: Péter Árpád

A Széchenyi utca sokak csodálatát elnyerő virágágyait fás szárú cserjék és fűfajták díszítik. Utóbbiakat ilyenkor tövig visszavágják, az előbbieket pedig metszik, ami megfiatalítja, megújítja a növényeket, később pedig intenzív virágzásra készteti azokat. A szakemberek a külcsínyre is gondot fordítanak, hiszen lombfújóval eltüntetik az ágyásokból az ősz és a tél nyomait, majd pótolják az elpusztult növényeket, főképpen a hortenziákat, amelyek picit sérülékenyebbek a többinél.

Munkában a Gamesz szakemberei. Hamarosan pedig a lomtalanítás is kezdődik a városban
Fotó: Péter Árpád

Közben az önkormányzati társaság azt is tudatta: március 1. és 23. között, a kialakult gyakorlatnak megfelelően, lomtalanítás lesz a városban, amelyet a Zalaispa végez. Arra kérik a hévízieket, hogy a limlomot – a körzetbeosztásnak megfelelő napokon – helyezzék ki a kukák mellé. Kerti és veszélyes hulladékot (például akkumulátort, festékes dobozt, gyógyszert), valamint törmeléket tilos kirakni. A Zalaispa öt szállítási napot hirdetett meg Hévízen, az időpontok és a pontos utcajegyzék megtalálható a helyi sajtóban, illetve a Gamesz tájékoztató anyagaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában