alternatív megoldások

2021.02.18. 14:00

Létezik megoldás a vadbalesetek elkerülésére? (videó)

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne számolnánk be vadbalesetekről a megyében. Utánajártunk, léteznek-e megoldások a sajnálatos események csökkentésére.

Rákos Bianka, Szabó Zsófia

Leggyakrabban a főutak környékén történnek vadgázolások. Az esetek nagy részében a járművezető számára jelentős anyagi kárral jár az ütközés, ám sajnos arra is többször volt példa, hogy elhunyt a sofőr.

Emellett az ütközések a vadban is kárt tehetnek, amely a területileg illetékes vadgazdálkodók kára. Meg lehet előzni a baleseteket? Nos, e kérdés felvetése kapcsán mindig kommentcunami indul el a világhálón. Vannak, akik a főutakat akarják kerítéssel körbekeríteni, mások a vadászok munkáját illetik nem éppen pozitív jelzőkkel, illetve szép számmal akadnak olyanok is, akik a vadul száguldozó járművezetőket ócsárolják.

Adok-kapok helyett azonban célszerűbb a probléma orvoslására vagy legalábbis mérséklésére törekedni. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztossal a Zalazone Járműipari Tesztpályánál a lehetséges, jövőbeni megoldásokról beszélgettünk.

 

Kapcsolódó cikkek:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vadat-gazoltak-a-74-es-fouton-4876102/

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ujabb-vadgazolas-tortent-hajnalban-a-76-os-fouton-4872763/

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vadbalesetek-a-zalai-utakon-ozek-ugrottak-a-jarmuvek-ele-4726993/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában